Hlavní obsah

Matějovský ovládl Slovakiaring a vede Evropu

Dunajská Streda

Královéhradecký jezdec Michal Matějovský vyhrál v neděli oba závody mistrovství Evropy cestovních vozů na okruzích (FIA ETCC) na Slovakiaringu u Dunajské Stredy a upevnil si vedení v seriálu.

Foto: Sport.cz

Michal Matějovský (uprostřed) na nejvyšší stupínku na Slovakiaringu, vpravo stříbrný Švýcar Peter Rikli a vlevo bronzový Turek Ibrahim Okyay.

Článek
Fotogalerie

Do druhého podniku šampionátu jezdec stáje Křenek Motorsport vstoupil úspěšně už v tréninku, v němž zajel nejrychlejší čas. V kvalifikaci byl opět nejrychlejší a vyjel si pole position pro první závod.

„V prvním závodě pro mne bylo důležité vyhrát svou třídu TC2 a dojet přitom na osmém místě absolutně. To se nakonec také podařilo. Do druhého závodu jsem pak opět startoval z pole position. Ve druhém závodě jsem se koncentroval na co nejlepší průjezd první zatáčkou tak, abych nedopadl jako na Hungaroringu, kde se mi nepodařilo udržet vedoucí pozici. Po pevném startu se mi povedlo udělat si dost prostoru na to, abych bezpečně zvládl první kolo. Pak už to bylo jenom o tom pohlídat si svou pozici až do konce závodu. Samozřejmě se dvěma vítězstvími jsem spokojený," okomentoval svoje víkendové vystoupení na Slovensku Michal Matějovský. V obou závodech zajel i nejrychlejší kola.

Pro Matějovského bylo důležité udržet za sebou největšího soupeře Petera Rikliho ze Švýcarska, který startuje s Hondou Civic. To se českému jezdci podařilo po takticky velmi vyspělém výkonu, i když Švýcar mohutně útočil v obou závodních jízdách. „Mám plný počet bodů, což je v tuto chvíli velmi důležité," zdůraznil Matějovský.

Matějovského čeká už o nadcházejícím víkendu další dvojzávod. Tentokrát na francouzském okruhu Paula Ricarda nedaleko Marseille. Začátkem září zavítá seriál do Brna, zbývající dva dvojzávody se pak jedou v Zolderu a Perguse.

Výsledky závodů FIA ETCC na Slovakiaringu:
1. závod:
1. Matějovský (ČR, BMW 320si)
2. Rikli (Švýc., Honda Civic FD)
3. Okyay (Tur., BMW 320si).
2. závod:
1. Matějovský
2. Rikli
3. Okyay.
ME průběžně (po 4 z 12 závodů):
1. Matějovský 44 b.
2. Rikli 36
3. Conrad (Švýc., Honda Civic FD) 22.

Reklama

Související témata: