Hlavní obsah

Debut na Markétě ozdobil triumfem. Parádní večer, jásal Pawlicki

Praha

Závodní premiéra na Markétě mu vyšla skvěle! Polský plochodrážník Przemyslaw Pawlicki proměnil svou první účast na tradičním Memoriálu Luboše Tomíčka ve vítězství, když ve finále dokázal porazit jak Rusa Renata Gafurova, tak největšího favorita pondělního závodu Nickiho Pedersena z Dánska.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Polák Przemyslaw Pawlicki (druhý zleva) si jede pro vítězství ve finálové jízdě na Memoriálu Luboše Tomíčka. Vlevo je český reprezentant Václav Milík.

Článek
Fotogalerie

„Všichni ve startovním poli byli skvělí jezdci, každý z nich mohl vyhrát, tudíž jsem z triumfu obrovsky šťastný. Byl to vážně parádní večer," rozplýval se Pawlicki.

Těžil ze skutečnosti, že do finálové jízdy šel z první pozice a tudíž si mohl vybrat závodní dráhu. „Důležitý okamžik na cestě k výhře v závodě, který beru velmi prestižně," tvrdil Pawlicki.

Za zády nechal Rusa Gafurova i velezkušeného Dána Pedersena, dvojnásobného vítěze Tomíčkova memoriálu. „Potřetí jsem tu skončil na stupních vítězů. Doufám, že na čtvrtý pokus už vyjde vítězství," brblal Gafurov.

Milík na pódium nedosáhl

Pedersen, trojnásobný mistr světa, snil o zkompletování hattricku z Tomíčkova memoriálu, což se v minulosti podařilo jen čtyřem jezdcům. „Nepodařilo se mi však najít ideální nastavení, neměl jsem potřebnou rychlost v průběhu celého večera, tudíž musím být rád za stupně vítězů," pokrčil smířlivě rameny Pedersen.

Zklamání cítil i nejlepší z domácích borců. Václav Milík totiž čtvrtou příčkou zopakoval loňský výsledek. „Chtěl jsem se zlepšit a vybojovat pódiové umístění," posteskl si Milík.

„Jenže jsem neudělal tolik bodů, abych si mohl vybrat startovní pozici. A v okamžiku kdy jsem vyrážel do finále od prken, nebylo to dobré. Jednu příčku jsem vybojoval, více jsem nesvedl," netajil rozčarování Milík.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace