Hlavní obsah

Na San Siru vypukne druhá milánská bitva

MILÁN

Oči fotbalového světa budou v úterý večer upřeny do kotle milánského San Sira, kde v městském derby mezi AC a Interem rozhodne o prvním finalistovi prestižní Ligy mistrů. Oba týmy z italského hlavního města módy se utkaly již před týdnem, ale vyprodaný fotbalový svatostánek se gólu nedočkal.

Foto: Worldstadiums.com

Milánský stadión San Siro.

Článek

V sázce 254. milánského derby je opravdu hodně: místenka ve finále miliónové soutěže na Old Traffordu. Je to teprve podruhé v historii, co se v tak pokročilé fázi evropského poháru potkávají dva kluby z jednoho města. Ta první vzpomínka je ale už velmi stará, v roce 1959 porazil Real Madrid v semifinále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce Ligy mistrů, městského rivala Atlético.

Inter Milán - AC Milán, úterý 20:45
Zápas řídí Francouz Gilles Veissiere. První utkání: 0:0.
Pravděpodobné sestavy
Inter: Toldo - Cannavaro, Materazzi, Cordoba - J. Zanetti, Di Biagio, C. Zanetti, Emre, Coco - Crespo, Cordoba.
"Bude to největší bitva mé kariéry. Jsem hrdý, že se jí mohu zúčastnit," kouč Interu Héctor Cúper.
AC: Dida - Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze - Brocchi, Gatusso, Seedorf, Rui Costa - Ševčenko, Inzaghi.
"Vždy jsme hráli skvěle ve velkých kláních. Jsem přesvědčen, že to dnes v utkání s Interem dokážeme," kouč AC Carlo Ancelotti.

Inter stále bez Vieriho

Ale zpět do současnosti. V letošní sezóně se lepší vzájemnou bilancí pyšní AC, který ve třech utkáních ještě od Interu nedostal gól. V lize vyhrál dvakrát 1:0, před týdnem branka nepadla ani na jedné straně. O víkendu se však milánským klubům v italské lize nedařilo. Inter ztratil šance na zisk titulu po remíze s Parmou 1:1, AC dokonce prohrál v Brescii 0:1.

Inter se bude muset obejít bez svého elitního kanonýra Vieriho, který si ve čtvrtfinále s Valencií pochroumal kolenní vazy a trenér Cúper s ním stále nemůže počítat. Po boku Crespa se do útoku postaví Recoba. AC bude v plné síle, kouč Ancelotti zvažuje, zda do základní sestavy pošle místo Ukrajince Ševčenka brazilského kouzelníka Rivalda. Navíc může počítat i s Ambrossinim, který se vrací po karetním trestu.

Reklama

Související témata: