Hlavní obsah

Box mimo ring. Kličko hrozí soudem, Fury má měnit podmínky smlouvy

Zatím to vypadá na ostřejší boj mimo ring než mezi provazy. Odveta mezi Tysonem Furym a Vladimirem Kličkem se otřásá v základech. Opět. Bude se měnit datum v kalendáři? Britský profesionální boxer údajně stále nepotvrdil poslední říjnový termín, což už je nad nervové ústrojí Ukrajince. Kličko dokonce v prohlášení uvedl, že celá záležitost může dojít až k soudu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Kontroverzní britský boxer Tyson Fury čelí dalším komplikacím.

Článek
Fotogalerie

„Bohužel Furyho tým se stále snaží měnit podmínky už podepsaného kontraktu, je to nekonečné. Chcete-li chránit svá práva a vidět nový zápas, jsem nucen se obrátit na soud," řekl před pár dny Kličko, který ztratil mistrovské pásy WBA, WBO a IBF překvapivě v listopadu.

Hned po zápase se hovořilo o odvetě, vítěz ji přijal, ale tím jeho vstřícnost skončila. Odveta byla v plánu na 9. července, jenže Fury se zranil, tudíž byl zápas odložen. Krátce po tomto oznámení odjel do francouzského Nice, kde zvesela skotačil s fanoušky Anglie.

Přišlo nové datum - 29. října, ale to podle prohlášení, které dal médiím Kličko k dispozici, je také patrně v ohrožení. Odveta v Manchester Areně je nejistá.

Chtějí sáhnout na peníze

„Chtějí měnit mnoho částí ve smlouvě, důležité části, finanční podmínky atd. Myslím si, že se musíme ujistit, abychom dosáhli na naše práva, proto se musíme obrátit na soud v Německu, protože kontrakt je pod německou jurisdikcí. Prosazujeme svoje práva, a to je to, co budeme dělat," citoval Kličkova manažera Bernda Boenteho Boxing News.

Možná se ale Fury do ringu ani nedostaví. Antidopingová agentura UKAD začátkem srpna potvrdila, že Fury měl pozitivní test a byl předběžně suspendován, až do vyřešení případu ale může stále boxovat. Co bude za pár týdnů?

Server britského deníku The Guardian přinesl také informaci, že byl Brit testován už v únoru 2015 na anabolický stereoid nandrolon. Jeho právníci ale upozornili, že výsledky jsou rozporuplné.

Furyho bratranec Hughie, rovněž boxer, také neměl být čistý. „Oba boxeři popírají, že by přijímali doping pro zvýšení výkonnosti," uvedl na svém Twitteru právník Lewis Power. Jaká další kapitola přibude do tohoto příběhu?

Reklama

Související témata: