Hlavní obsah

Zlomenina klíční kosti není překážkou. Podmol bude i tak startovat na FMX Gladiator Games

Praha

Před pěti týdny si při závodech mistrovství světa v lotyšské Rize zlomil klíční kost. Od té doby prakticky nesedl na motorku, přesto do toho Libor Podmol jde! V sobotu bude na FMX Gladiator Games v pražské O2 areně jedním ze čtyř kapitánů, kteří povedou své týmy do boje. „Snad jsem jezdit nezapomněl. Poslední týden už aspoň cvičím a posiluju ty svaly ramena.“ říká letošní vítěz X-Games. Jak vypadá jeho cvičení a jak se před Gladiator Games cítí, to se dozvíte v následujícím videu.

Libor Podmol nebude chybět na FMX Gladiator GamesVideo: Sport.cz

 
Článek

Na Gladiator Games čeká jezdce i diváky řada novinek. Fanoušci se dostanou do areny už více než 3 hodiny před závodem. Budou si moct projít jezdeckou plochu i zázemí nebo se setkat s jezdci. Pro ně budou, letos premiérově, postaveny 4 dopady. Scéna bude situována do kříže, takže jezdci budou lítat přes sebe. Diváci tak uvidí celý skok z boku.

„Důležitý bude timing, abychom se ve vzduchu netrefili. Bude to velký zážitek nejen pro fanoušky, ale i pro nás." říká Libor Podmol. A má připravené i náhradní řešení pro případ, že nějaký trik, kvůli zlomené klíční kosti, nebude moct dělat. „Tak za sebe prostě vyšlu nějakého kolegu z týmu a ten mě zastoupí."

Reklama