Hlavní obsah

Tučných 75 miliónů jako dárek na důchod? Zatím odměna za 48 sekund výprasku

Byl to propadák na celé čáře. Vysněný návrat se nepodařil. Takový scénář snad nemohla mít ani v plánu. Jen 48 sekund a bývalá šampiónka UFC Ronda Rouseyová poznala druhou porážku v řadě. Úřadující královna Amanda Nunesová jen dala prst na ústa, aby diváci ztichli, chtěla si vychutnat svůj heroický výkon. V Las Vegas o víkendu přejela Američanku rozdílem dvou tříd. Předešlé výkony jsou zajímavé pro historii, současnosti vládne Brazilka.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Amanda Nuněsová (vpravo) zasahuje Rondu Rouseyovou v 1. kole utkání v Las Vegas.

Článek
Fotogalerie

Rouseyová poznala před více než rokem KO, když ji pochroumala sebevědomí Holly Holmová. Teď plánovala velkolepý návrat, do klece šla bojovnice, která si počítala gáži za zápas ve výši tři milióny dolarů, což je 75 miliónů korun. Šampiónka získala kontrakt desetkrát nižší. Marketing a popularita dělají své. Nunesová tohle vše postavila na hlavu, absolutní převahou ukázala světu, že ona je královna. Kvapík, který může poslat Američanku i do důchodu.

„Tohle je můj čas. Ronda Rouseyová udělala hodně pro tento sport. Děkujeme jí, ale teď jsem já šampiónka. Připravila jsem své tělo i ducha pro tuto chvíli. Ronda Rouseyová mi nikdy tento pás nesebere," vzkázala světu Brazilka.

Soupeřka mlčela, ona, která je považována za průkopnici tohoto sportu v ženském podání, která mu dala slávu, dostala ho mezi fanoušky. Teď, dno, porážka v přímém přenosu. Až v oficiálním prohlášení poděkovala fanouškům a vyslala neurčitou sondu do světa.

„Potřebuji čas popřemýšlet o budoucnosti. Děkuji všem fanouškům, kteří se mnou zůstali i v nejtěžších okamžicích. Nemohu slovy vyjádřit, jak moc pro mne vaše láska znamená. I když dáte do přípravy vše, máte plán, nemusí nefungovat," citoval bývalou šampiónku server ESPN.

Pokud se Američanka sebere a bude chtít opět vkročit do oktagonu, už dopředu dostala odpověď. „Udělám s ní to samé, protože ona nemá na mé údery," prohlásila Nunesová nekompromisně. Stejně jako v kleci - 48 sekund a 27 úderů. „Řekla jsem jí. Udělala si toho hodně pro tento sport, mockrát díky. Odpočiň si, možná začni dělat něco jiného. Je milionářka, proč by měla pokračovat? Byla by proti sobě," dodala Brazilka.

Reklama

Související témata: