Hlavní obsah

Vršecký úspěšně vstoupil do čínského šampionátu tahačů

Peking

David Vršecký úspěšně vykročil za obhajobou titulu v mezinárodním čínském šampionátu v závodech tahačů. Český jezdec týmu Buggyra vyhrál v Pekingu všechny tři bodované jízdy, jeho stájový kolega Adam Lacko si z Číny odváží jedno druhé a dvě třetí místa.

Foto: Buggyra media

David Vršecký (77) v čele, Adam Lacko (88) hned za ním...

Článek
Fotogalerie

Pořadatelé šampionátu proti loňsku nově rozdělili jezdce do dvou skupin. Ve třídě A se v sobotu představili Vršecký s Lackem, v "béčku" poté britský závodník v barvách týmu China Buggyra Racing Oly Janes. Nejúspěšnější z nich byl Vršecký, jenž vyhrál měřený trénink a poté i hlavní závod. Lacko byl vždy druhý, stejně jako ve své skupině Janes.

V neděli již startovali všichni jezdci pohromadě a Vršecký opět potvrdil roli favorita, když vyhrál obě bodované jízdy. Lacko byl dvakrát třetí a Janes čtvrtý a pátý.

"První závodní víkend tak dopadl nad očekávání dobře. Hodně týmů se od loňského roku zlepšilo a závod se zrychlil. Určitě to jde správným směrem a už se těším do Šanghaje," uvedl Vršecký, jenž se nakonec úspěšně vyrovnal i s další novinkou v pravidlech.

Nová pravidla způsobují chaos

Při druhé nedělním závodě museli všichni jezdci povinně zajet do boxů. "My jsme se s Adamem dohodli, že to uděláme hned na začátku. Pak vyjel safety car, celé závodní pole se natáhlo a my jsme měli už jen pár kol na to, abychom všechny předjeli. Mně se to jen tak tak povedlo a Adam se prokousal na třetí příčku," dodal Vršecký.

„Neděle z mého pohledu nedopadla vůbec špatně. Byly z toho dvě třetí místa. Je vidět, že čínští soupeři postupně zrychlují. Celkově hodnotím první závodní víkend pozitivně. Jsou tu nová pravidla, kde se musí projíždět boxy. To hodně zamíchává pořadím a možná i hlavami pořadatelů, protože je v tom celkem chaos. Uvidíme, jak se nám bude dařit na další zastávce v Šanghaji, ale z Pekingu odjíždím rozhodně spokojený," komentoval Adam Lacko.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články