Hlavní obsah

Šampióni už zase testují. Prokop poprvé okusil monstrum

Most

Rychle zpátky do práce. Tým Buggyra Racing ani ne 14 dní po oslavách jedenáctého titulu mistra Evropy, absolvoval tuto středu a čtvrtek první ostré testy na mosteckém autodromu v rámci přípravy na novou sezónu tahačů. Do druhého speciálu však tentokrát neusedl David Vršecký, ale mimo jiné i nejzkušenější český závodník světové Rally Martin Prokop.

Foto: Buggyra media

Nečekaní kolegové. Zleva Adam Lacko a Martin Prokop na mosteckém autodromu.

Článek

Čerstvý mistr Evropy Adam Lacko si testování užíval a s novými komponenty připravovanými k nasazení pro sezónu 2018 byl spokojen. „Máme za sebou velice úspěšný rok, ale nemůžeme usnout na vavřínech. Stále je prostor pro zlepšování. Kluci už na autě udělali nějaké změny, tak uvidíme, zda nás posunou opět o nějaké desetinky dopředu. Máme na přípravu celou zimní přestávku," avizuje šampión.

Otevřená je otázka druhého pilota. „Můžu říct, že nejlepší parťák byl zatím Vrša, ale přece jen jeho zdravotní problémy ho dost limitují. Nechme se překvapit, kdo jím nakonec bude," říká Lacko.

Zkušený závodník premiérově usedl do tahače

Na první domácí testování po úspěšné sezóně dorazil i rally závodník Martin Prokop, který již s týmem Buggyra Racing má zkušenosti. „Buggyru moc dobře znám. V minulosti jsem s nimi již nějaký závod absolvoval, ale jednalo se spíše o rally. V okruhovém autě jsem seděl vůbec poprvé. Nejdřív jsem se trochu bál, ale zároveň těšil. Nevěděl jsem, co mám očekávat, ale nakonec mě svezení velmi mile překvapilo. Výkon a rozsah je opravdu obrovský a na první pohled si to člověk v takovém monstru vůbec nedovede představit. Mluvit o tom, že příští sezónu pojedu okruhy jako druhý pilot vedle Adama, je však zatím hodně předčasné," usmívá se Prokop.

O pozici druhého pilota se již od konce sezóny vedou rozsáhlá jednání. „Momentálně pouze víme, že jedničkou bude opět Adam. Na pozici druhého pilota máme několik kandidátů, času však do začátku sezóny je poměrně dost a my nechceme nic uspěchat," ujišťuje Jan Kalivoda, manažer týmu. „Letos jsme si na sebe docela upletli bič," dodává se smíchem.

Reklama

Související témata: