Hlavní obsah

Lacko dojel na úvod ME tahačů v Misanu dvakrát druhý

Misano/Praha

Český jezdec Adam Lacko obsadil v úvodním závodu mistrovství Evropy tahačů v Misanu dvakrát druhé místo. V první jízdě nestačil na Němce Jochena Hahna, ve druhé na jeho krajana Saschu Lenze. Stejná příčka patří jezdci týmu Buggyra Racing i v průběžném pořadí šampionátu. Lackův start byl přitom do poslední chvíle v ohrožení kvůli komplikacím po nedávné operaci slepého střeva.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko.

Článek

Hodně rušno bylo v úvodních kolech prvního letošního závodu. Kvůli technickým problémům Frankieho Vojtíška musel být přerušen. Adam Lacko zapomněl na své zdravotní komplikace a hned ve druhé zatáčce se prosmýkl na třetí místo, na kterém závod nakonec dokončil. Po dodatečné penalizaci Albaceteho se posunul ještě o příčku výše. „Naštěstí se mi povedl restart a podařilo se mi protáhnout na třetí místo. Pak už to bylo jen o tom neudělat chybu, protože sebemenší zaváhání by znamenalo propad. Vytěžili jsme opravdu maximum," hodnotí Lacko na týmovém webu.

Ve druhé jízdě se mu opět povedl start, využil zaváhání soupeřů jedoucích před ním a probojoval se hned v úvodu na třetí místo. S tímto výsledkem se ovšem nehodlal spokojit. V předposledním kole donutil chybovat Janieca, díky čemuž se protlačil na konečnou stříbrnou příčku.

„Mam obrovskou radost. Na startu jsem měl trochu štěstí, že jsem se mele přede mnou vyhnul a posunul se na třetí pozici. Pak už jsem jen čekal na chybu Janieca, která přišla v předposledním kole. Musel jsem jsem si hlídat Hahna, ale ten nakonec dojel na čtvrtém místě, takže jsem na něj nějaký bodík stáhl. Za dnešek velká spokojenost. Vzhledem k okolnostem výsledek předčil veškerá má očekávání," raduje se Lacko. Po prvním závodním dnu ztrácí na vedoucího Hahna pouhé tři body.

Nováček týmu Oly Janes zažil smolnou premiéru, když po vydařeném úvodu uklouzl na olejové skvrně a narazil do svodidel. Britský pilot tak musel ze svého prvního evropského závodu nedobrovolně odstoupit. Druhou jízdu zakončil na jedenácté pozici, která také znamenala třetí příčku v hodnocení nováčků.

Závody mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):
První jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco)25:01,941
2. Lacko (ČR/Buggyra)-8,707
3. Kiss (Maď./Mercedes)-9,537.
Druhá jízda:
1. Lenz (Něm./Man)1:59,973
2. Lacko-4,755
3. Hahn-8,895.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn27 b.
2. Lacko24
3. Janiec (Fr./Man) a Lenz14

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny