Hlavní obsah

Pekař kraloval Octavia Cupu i v Německu

Lausitz

Český pilot Tomáš Pekař zopakoval na německém okruhu Euro Speedway u Lausitzu skvělý výkon z úvodního podniku v Mostě, když dokázal vyhrát kvalifikaci i oba závody a připsat si tak na své konto plný počet 43 bodů, a upevnil si vedení v seriálu po osmi ze čtrnácti závodů.

Foto: Sport.cz

Tomáš Pekař táhne startovní pole za sebou.

Článek

Mělnický jezdec neodstartoval do prvního závodu nejlépe. V první zatáčce propadl na třetí místo, ale už ve druhém kole měl lepší nájezd na dlouhou cílovou rovinku a dostal se před své soupeře Jonase Karklyse a Matouše Kubů. Poté si už jen hlídal bezpečný odstup od svých soupeřů.

„Samozřejmě jsem rád, že se podařilo vyhrát. Všechny body se počítají- Start nebyl ideální, ale myslel jsem si, že jezdci v pravé stopě budou mít výhodu a budou rychlejší. Naštěstí jsem se rychle dostal dopředu a mohl vše kontrolovat," řekl na stupních vítězů Tomáš Pekař.

Spokojený se svým výkonem byl také Petr Fulín jr., který zdejší okruh neznal a musel se jej učit v průběhu každé jízdy. V závodě ale ukázal, že se adaptoval velmi rychle. Dokázal se dostat před Matouše Kubů a v posledním okruhu ještě zkusil atakovat druhé místo Jonase Karklyse. Ten se však nedal a nejlepší výsledek sezóny udržel.

„Chtěl jsem být ještě o jednu pozici výše, ale i tak jsem samozřejmě spokojený. Do druhého závodu budu startovat pátý, což je jistě výhodnější startovní pozice, než kterou jsem měl nyní," konstatoval Fulín jr.

Lídr nedal soupeřům šanci

Do druhého závodu si po losu vyměnilo místa na startovním roštu prvních sedm jezdců, což zajistilo start z pole position Tomáši Korenému. Ten své pozice využil a po úvodních zatáčkách si držel první místo. Dopředu se probíjel Tomáš Pekař, který na protilehlé rovince útočil už na pátou pozici Petra Fulína, což se mu také podařilo.

Vpředu jezdil Tomáš Korený, za ním bojovali o druhé místo Petr Čížek s Matoušem Kubů. V nájezdu do druhého kola se podařilo Danu Skalickému dostat ze čtvrté pozice druhou, přes Kubů a Čížka se přehnal i Tomáš Pekař, který se ve čtvrtém kole dostal do vedení, které už nepustil. Druhou příčku si udržel Tomáš Korený, po lehké kolizi s Danem Skalickým se na třetí dostal Petr Fulín.

Pekař byl v cíli s maximálním bodovým přídělem velmi spokojený. „Jsem rád, že se tady podařilo vybojovat tolik bodů. Bohužel se nemohu zúčastnit dalšího podniku na Slovakia Ringu, a tak se na konci sezóny bude každý bod hodit. Ve druhé jízdě jsem si pěkně zazávodil," usmíval se suverénní vítěz ze slavného Lausitzringu Pekař.

Po čtyřech dvojzávodech vede Pekař se 158 body, když šest z osmi jízd vyhrál. Za ním se drží Petr Fulín se 126 body, na třetí místo se posunul se 76 body Litevec Jonas Karklys.

Seriál pokračuje 19. 8. pátým dvojzávodem na Slovakia Ringu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články