Hlavní obsah

Mistr světa Loeb se nezúčastní ani Rallye Nový Zéland

Mistr světa Sébastien Loeb odložil návrat do soutěžního vozu po zlomenině pažní kosti a oproti původním předpokladům se nepředstaví v příštím týdnu na Rallye Nový Zéland. Šéf jeho týmu Kronos Citroën Marc van Dalen oznámil, že stáj nastoupí v okolí Aucklandu se stejnou sestavou, jaká před dvěma týdny startovala v Austrálii, tedy se Španěly Danim Sordem a Loebovým náhradníkem Xavierem Ponsem.

Článek

"Naše sestava z minula se nemění. Sébastien zatím ještě nemůže do rallye zasáhnout," řekl Van Dalen serveru Motorsport News. Loebova účast v RAC Rallye na začátku prosince je podle něj také nejistá, není vyloučeno, že francouzský jezdec bude zraněnou ruku šetřit až do testování na lednovou Rallye Monte Carlo, kterou začne nová sezóna.

Dvaatřicetiletý francouzský šampión, který dvě soutěže před koncem mistrovství světa nemůže být v konečném pořadí MS předstižen, přijde už o třetí závod za sebou. Marodí od konce září, kdy si ve Švýcarsku zlomil ruku při jízdě na horském kole.

Musel pak vynechat soutěže v Turecku a naposledy v Austrálii, kde byl na dálku korunován po nezdaru svého jediného soupeře Marcuse Grönholma. Finský pilot Fordu se nevešel na stupně vítězů a přišel o teoretickou naději připravit Loeba o třetí titul.

Reklama

Související témata: