Hlavní obsah

Rossi si chce na Novém Zélandu užít při rallye zábavu

WELLINGTON

Sedminásobný motocyklový šampion Valentino Rossi dorazil dva dny před startem Rallye Nový Zéland vrtulníkem do dějiště předposledního dílu šampionátu v automobilových soutěžích. Italský fenomén, jemuž letos těsně unikl šestý titul v elitní kategorii MotoGP, bere rallye jako zpestření závěru sezóny.

Článek

Sedmadvacetiletý Rossi si zkusí automobilové soutěže podruhé v kariéře. Před čtyřmi lety se představil v Britské rallye na peugeotu, ale nedokončil ani program prvního dne. Nyní bude řídit soukromé subaru.

"Už jsem si řízení subaru vyzkoušel loni v Itálii a rozhodl jsem se, že pojedu tady na Novém Zélandu, protože je to jedna z nejlepších rallye v šampionátu," řekl Rossi po příletu do oblasti Waikato, kde se bude šotolinová soutěž od čtvrtka konat.

Navzdory tomu, že už absolvoval testovací jízdy s formulí Ferrari, tvrdí Rossi, že jeho druhou vášní po motocyklech je právě rallye. "Rád bych se s autem co nejrychleji seznámil a dojel až do konce. Ale hlavní pro mě bude užít si to," dodal motocyklový fenomén.

Reklama

Související témata: