Hlavní obsah

Vojtěcha čeká letos pět startů v MS s mitsubishi

Pět startů v seriálu mistrovství světa čeká v letošní sezóně českého automobilového jezdce Štěpána Vojtěcha. Liberecký pilot bude hlavní postavou OMV Bixxol rallye týmu, který se v minulých dnech oficiálně přihlásil do šampionátu produkčních vozů P-WRC.

Foto: OMV Czech Rally Team

Štěpán Vojtěch (vlevo) s navigátorem Michalem Ernstem.

Článek

V prvním závodě započítávaném do seriálu "enkových" aut ve Švédsku bude ale barvy týmu hájit Martin Prokop, jenž bude jinak stejně jako v předcházejících dvou sezonách startovat v kategorii "dvojkolek" junior WRC.

Vojtěcha tak čeká letošní premiéra v MS v Mexiku, kde se před rokem představil ve výborném světle a obsadil sedmé místo mezi produkčními vozy. "V Mexiku jsme loni dostali první příležitost a mělo by nám to vyhovovat. Doufám, že uděláme první krok v rámci naplánovaného programu," uvedl Vojtěch v oficiální tiskové zprávě týmu.

Je si ale vědom, že oproti minulé sezoně by letos měla být konkurence v šampionátu P-WRC vyšší. "Rádi bychom navázali na loňský ročník, což znamená bodovat. Soupeře moc neznám, ale počítáme s tím, že to nebude nic jednoduchého," dodal Vojtěch, jenž se vedle Mexika představí v Argentině, na Novém Zélandu, v Irsku a Britské rallye.

Reklama

Související témata: