Hlavní obsah

Kopecký svedl v Monte Carlu tvrdý boj o první letošní bod

PRAHA/MONTE CARLO

Spokojený se vrací z úvodního podniku mistrovství světa v rallye Jan Kopecký. Český pilot vybojoval spolu s navigátorem Filipem Schovánkem v okolí Monte Carla osmé místo a hned v první soutěži sezóny tak získal se svou Fabií WRC jeden bod. "Především v pátečních a sobotních erzetách jsme museli tvrdě bojovat," líčil český jezdec po skončení soutěže.

Foto: Czech Rally Team

Jan Kopecký s fabií WRC na trati Rallye Monte Carlo.

Článek

Kopecký se na start v tradiční soutěži hodně těšil. "Je legendou mezi světovými rallye a každý start zde je pro mě velkým svátkem. Byl jsem pochopitelně zvědav, jak jsou na novou sezónu připraveni jezdci, týmy i jejich soutěžní vozy. Vzhledem k počasí byla letošní Rallye Monte Carlo klasickou asfaltovou soutěží a to mému jezdeckému stylu vyhovovalo, neboť na asfaltovém povrchu jsem jezdecky vyrůstal," uvedl český pilot v tiskové zprávě Czech Rally Teamu.

Čtyřiadvacetiletý pilot se v elitní desítce pohyboval od začátku soutěže, na poslední bodovanou příčku se probojoval v páteční druhé etapě. "Osmého místa si velmi vážím, neboť jsme museli o světový bod především v pátečních a sobotních erzetách tvrdě bojovat," doplnil.

V sobotu se české posádce podařilo vybudovat víc než minutový náskok a do závěrečné supererzety, která zčásti vedla po městském okruhu pro formuli 1, tak startovala s klidem. "Na sedmou příčku jsme se za běžné situace rovněž posunout nemohli, a proto jsme diváckou superzertu pojali jako show a poděkování všem fanouškům, kteří nám fandili. Z úvodní soutěže letošní sezóny odjíždíme spokojeni," dodal spolujezdec Filip Schovánek.

Reklama

Související témata: