Hlavní obsah

Pospíšil: Nastoupil jsem, dal gól a vyhráli jsme

PRAHA

Sotva půl minuty byl v sobotním duelu skotské Premier League na hřišti Michal Pospíšil, když zajistil přesnou hlavičkou vítězství svých Heart of Midlothian nad Invernessem, které posunulo edinburský tým na třetí příčku tabulky. Pospíšil komentoval v rozhovoru pro deník Právo skotskou ligu.

Foto: PRÁVO

Michal Pospíšil ještě v dresu Sparty.

Článek

"Zápas pro nás nevypadal dobře. Dlouho jsme hráli bez gólů. Bylo málo šancí, soupeřova úporná obrana nám moc nedovolila, a když jsme se dostali k zakončení, nic z toho nebylo. Další domácí bodová ztráta byla na obzoru.

Po hodině hry přišel na trávník Roman Bednář a naši hru pořádně rozhýbal. Do konce utkání nezbývalo ani deset minut, když taky mě trenér poslal na trávník. Sotva jsem nastoupil a dostali jsme se do útoku, přilétl z levé strany centr na vzdálenější tyč soupeřovy brány. Hlavou jsem balón poslal nad gólmanem do opačného kouta branky. Prostě jsem nastoupil a hned dal gól, který rozhodl o naší výhře.

Tyhle tři body jsme strašně moc potřebovali. Vrátily nás do hry o přední příčky, tedy přesněji o tu druhou, protože Celtic Glasgow kráčí neochvějně za titulem. My jsme třetí a znovu v přímém kontaktu s Glasgow Rangers a s Aberdeenem. Další zápas hrajeme opět doma, takže znovu věříme ve tři body. Pohárová Evropa je náš cíl a my i po všem, co se v klubu v téhle sezóně událo, nevzdáváme ani boj o druhou příčku, která by nás posunula do kvalifikace Ligy mistrů.

S Romanem jsme si konečně zase zahráli v jednom utkání, i když to bylo jen pár minut. K nějaké kombinaci jsme se ale přece jenom dostali. Myslím si, že trenér málo využívá naší souhry. Buď střídáme jeden druhého, nebo třeba já nehraju vůbec, a když nastoupím, zase chybí Roman. Oba jsme teď zdravotně v pořádku a v solidní formě. Podstatné je, aby se dařilo mužstvu a my jsme k tomu co nejvíc přispěli."

Reklama

Související témata: