Hlavní obsah

Loeb vede v Mexiku po první etapě téměř o půl minuty

První etapu Mexické rallye vyhrál obhájce prvenství a úřadující mistr světa Francouz Sébastien Loeb s Citroënem. Do čela čtvrtého podniku sezóny mu pomohla porucha norského soupeře Pettera Solberga, jenž v pátek ovládl úvodní tři rychlostní zkoušky, ale na sedmém měřeném úseku musel odstoupit kvůli úniku oleje z motoru svého Subaru.

Foto: SWRT

Peter Solberg na Mexické rallye

Článek

Loeb vede o 26 sekund před Solbergovým týmovým kolegou Australanem Chrisem Atkinsonem, jenž vyhrál na závěr úvodního dne dvoukilometrovou diváckou supererzetu, kterou jezdci absolvovali dvakrát.

Boj o další místa za Loebem je velmi vyrovnaný. Atkinsona, třetího Fina Mikku Hirvonena a čtvrtého španěla Daniela Sorda dělí necelých šest sekund.

Český jezdec Štěpán Vojtěch je dvacátý se ztrátou deseti minut na Loeba. Mezi produkčními vozy patří jeho mitsubishi osmé místo. V sobotu je na programu znovu osm rychlostních zkoušek.

Výsledky - po první etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 1:25:48,3, 2. Atkinson (Austr./Subaru) -26,3, 3. Hirvonen (Fin./Ford) -30,1, 4. Sordó (Šp./Citroën) -32,1, 5. Grönholm (Fin./Ford) -43,1, 6. Stohl (Rak./Citroën) -51,7, ...20. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -10:16,4.

Reklama

Související témata: