Hlavní obsah

Michelin se chce soudit kvůli pneumatikám v rallye

Výrobce pneumatik Michelin se chce soudit s Mezinárodní automobilovou federací (FIA) kvůli chystanému zavedení jednotných pneumatik v mistrovství světa v rallye. Francouzský výrobce obutí vozů chce dosáhnout zrušení únorového rozhodnutí šéfů motoristického sportu, podle nějž bude všechny pneumatiky během šampionátů v letech 2008 až 2010 dodávat italský výrobce Pirelli.

Foto: Event Concept/Petr Frýba

Výměna pneumatik Michelin na voze Štěpána Vojtěcha.

Článek

Francouzský gumárenský gigant nesouhlasí s podmínkami výběru dodavatele, z nějž vyšla vítězně firma Pirelli. „Michelin podnikne právní kroky proti rozhodnutí FIA a Světové rady motorsportu, podle nějž má být společnost Pirelli výhradním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa v rallye v letech 2008-2010. Věříme, že rozhodnutí bude kvůli nesrovnalostem ve výběrovém řízení anulováno,“ uvedlo vedení Michelinu v tiskové zprávě.

Michelin obouvá pod značkou BFGoodrich kompletní špičku světového šampionátu, tedy týmy Citroën, Subaru a Ford. Loni se Francouzi vytratili z mistrovství světa formule jedna, kde od letošního roku dodává všem stájím pneumatiky japonská společnost Bridgestone.

Reklama

Související témata: