Hlavní obsah

Rallye Vysočina Okříšky vyhrál Slovák Gavlák

Slovenský jezdec Peter Gavlák s českým spolujezdcem Milošem Hůlkou vyhráli Rallye Vysočina Okříšky, úvodní závod mistrovství České republiky ve sprintrallye. Jejich výsledek se však do sedmidílného seriálu nezapočítává; maximální počet třiceti bodů do průběžného pořadí šampionátu tak získal v cíli druhý Milan Pantálek, který stejně jako Gavlák startoval s produkčním mitsubishi.

Článek

Gavlák se v čele osmého ročníku rallye usadil hned po první rychlostní zkoušce a první místo už neopustil. Pantálka, který rovněž vyhrál tři měřené úseky, porazil o osm vteřin. Na třetím místě byl klasifikován Lumír Firla, také závodící s "enkovým" vozem Mitsubishi.

Hned na začátku rallye pohasly šance favorizovaného Davida Komárka, jenž byl nucen v první erzetě odstoupit kvůli poruše převodovky. Další z adeptů na přední umístění Antonín Tlusťák skončil sedmý.

Šampionát v jednodenních soutěžích bude pokračovat 12. května, kdy se uskuteční Rallye Lužické Hory,

Neoficiální výsledky
1. Gavlák, Hůlka (SR/Mitsubishi Lancer EVO IX) 28:41,4, 2. Pantálek, Vilímek (Mitsubishi Lancer EVO VIII) -8,1, 3. Firla, Švajda (Mitsubishi Lancer EVO VI) -21,9, 4. V. Szabó, Tichý (Mitsubishi Lancer EVO VIII) -27,1, 5. Poulík, Chvojková (Mitsubishi Lancer EVO VII) -27,9, 6. Hozák, Niemetz (Mitsubishi Lancer EVO VII) -33,8.

Reklama

Související témata: