Hlavní obsah

Araujo vjel na shakedownu Portugalské rallye do diváků

PRAHA

Chybou pořadatelů začal pátý podnik mistrovství světa v rallye v portugalském Faru. Na úvodním shakedovnu nezvládl domácí jezdec Armind Araujo svůj vůz Mitsubishi Lancer WRC a zadní částí smetl několik diváků. Jedním ze zraněných byl údajně i akreditovaný fotograf.

Foto: ČTK/Rally Team CZ

Ilustrační foto

Článek

Diváci se ale v kritickém místě neměli vůbec nacházet. Organizátoři podle serveru eWRC.cz chybovali v tom, že nevyznačili zakázanou zónu pro přistup diváků páskou a ani tam nezajistili přitomnost pořadatelů. Zranění ale naštěstí nejsou vážná. Do nemocnice musel být se zraněnou nohou převezen pouze jeden fanoušek. Shakedown byl po incidentu přerušen.

Po jeho opětovném spuštění havaroval ještě soupeř Martina Prokopa v kategorii S1600 Conrad Rautenbach, který startuje stejně jako český pilot jako s vozem Citroen C2. Svůj vůz poslal přes střechu a značně ho poničil.

Portugalská rallye, která se v kalendáři mistrovství světa znovu objevuje po šesti letech, startuje diváckou superspeciálkou ve čtvrtek v 18:00 na fotbalovém stadiónu ve Faru, postaveném pro fotbalové mistrovství Evropy 2004. Na startu bude kromě Prokopa i v nejvyšší kategorii A8 jedoucí Jan Kopecký se Škodou Fábii WRC. Ten uvodní shakedown, jehož čas se ještě nezapočítává do výsledků, absolovoval bez problémů.

Reklama

Související témata: