Hlavní obsah

Loeb triumfem v Portugalsku načal čtvrtou desítku

PRAHA

Pro vítězství s pořadovým číslem třicet jedna v seriálu mistrovství světa v rallye si dojel o víkendu v Portugalsku Sébastien Loeb. Fenomenální francouzský pilot v barvách týmu Citroën zvládl těsný duel s Markusem Grönholmem a po třetím triumfu v letošní sezóně posunul hranici v počtu vítězství do čtvrté desítky.

Článek

Grönholm zvládl dobře vstup do soutěže, Loebovi se podařilo ale ještě v průběhu první etapy proklouznout na vedoucí pozici. V roli lídra poté až do neděle zvyšoval svůj náskok. "Byl to nádherný a perfektní víkend. Nastavení vozu sice zpočátku nebylo úplně ideální, ale po prvním dni se podařilo je vylepšit. Pak už to pro mě bylo mnohem zajímavější," pochvaloval si král posledních tří sezón v tiskové zprávě svého týmu.

Do letošního ročníku MS vstoupil třiatřicetiletý pilot vítězstvím na asfaltu v Monte Carlu. Poté byl druhý na sněhu ve Švédsku, o týden později v Norsku nebodoval, když ztratil cenný čas poté, co zapadl do závěje. Chuť si spravil na začátku března v Mexiku, kde s velkým náskokem obhájil loňské prvenství.

"Díky rallye v Mexiku a testování se nám podařilo odhalit správné hodnoty nastavení. Krok za krokem tak stále víc využíváme potenciálu auta. V Portugalsku nám tentokrát nezpůsobilo větší problémy počasí. Byli jsme dobře informováni o všech jeho změnách, což nám umožnilo vybrat ty nejlepší pneumatiky," doplnil Loeb.

Reklama

Související témata: