Hlavní obsah

Po jediné páteční zkoušce vede Argentinskou rallye stále Hirvonen

CÓRDOBA

Fin Mikko Hirvonen s fordem vyhrál jedinou páteční rychlostní zkoušku, která se odjela na Argentinské rallye, a upevnil si průběžné vedení. Po problémech s přesunem z Buenos Aires do Córdoby se jezdci představili pouze ve večerním dvouapůlkilometrovém testu na místním stadionu. Štěpán Vojtěch klesl ze čtrnáctého na 23. místo, značně si pohoršil i v kategorii PWRC, v níž byl dosud druhý.

Článek

Časové rozdíly mezi soupeři jsou však stále minimální. Hirvonen, který vyhrál i čtvrteční prolog v Buenos Aires, vede o dvě a půl vteřiny před Danielem Sordem ze Španělska, třetí je lídr šampionátu a obhájce titulu Sébastian Loeb. Marcus Grönholm klesl na promočené trati na čtvrté místo.

"Ta speciálka byla téměř identická jako v Buenos Aires, jen s jiným povrchem a nepatrně rychlejší. Hlavní rozdíl byl v tom, že tady bylo skoro plno a daleko lepší atmosféra. Na River Plate přišlo jen asi dvacet tisíc diváků, přitom ten stadion má kapacitu sedmdesát tisíc," řekl Vojtěch novinářům.

Ze tří letadel mířících po úvodní rychlostní zkoušce z metropole do Córdoby přistály včas na místě určení pouze dvě. Třetí stroj se kvůli mlze na cílovém letišti musel vrátit do Buenos Aires a mnozí jezdci včetně Vojtěcha strávili noc na zemi v letištní hale.

Do Córdoby se nakonec závodníci dostali až v pátek v půl čtvrté odpoledne, tedy s více než patnáctihodinovým zpožděním, a z původně plánovaných osmi zkoušek stihli odjet pouze jedinou. Ostatní byly zrušeny. Do hor se jezdci dostanou až v sobotu, rallye vyvrcholí v neděli.

Výsledky - po 1. etapě:
1. Hirvonen (Fin./Ford) 4:40,0, 2. Sordó (Šp./Citroën) -2,4, 3. Loeb (Fr./Citroën) -2,9, 4. Grönholm (Fin./Ford) -3,0, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) -3,3, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -4,2, ...23. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -21,9.

Reklama

Související témata: