Hlavní obsah

Favorit Kresta vyhrál s velkým náskokem Rallye Český Krumlov

ČESKÝ KRUMLOV

Favorizovaný Roman Kresta se stal suverénním vítězem 35. ročníku Rallye Český Krumlov, třetího podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bývalý tovární jezdec Fordu využil odstoupení hlavního soka a vedoucího muže průběžného pořadí seriálu Václava Pecha, pro kterého skončila populární jihočeská rallye již v pátek.

Foto: BPA

Roman Kresta na trati Rallye Krumlov

Článek

Druhého Karla Trojana porazil Kresta o více než tři minuty, na třetím místě projel cílovou rampou Josef Peták, který tak byl nejlepším pilotem kategorie dvoukolek.

"Jsem naprosto spokojený. Nejen s výsledkem, ale s tím, že jsem si vyzkoušel vše, co jsem potřeboval. V pátek na suché trati, dnes na vlhkých i mokrých cestách," pochvaloval si Kresta v cíli. Jedenatřicetiletý jezdec výhrou s týdenním odstupem oslavil narození syna Patrika. "Tolik gratulací jsem už dlouho nedostal, protože lidé mi blahopřáli i k narození našeho malého Patrika. Byl to krásný víkend. Teď už se těším na Bohemku a Barumku," radoval se.

Kresta nastupoval na start dnešní etapy s náskokem 50 vteřin na druhého Václava Arazima. Rychle svůj náskok zvyšoval a bylo jasné, že o třetí triumf v Krumlově jej může připravit jen hrubá jezdecká chyba či technická závada. To se ale nestalo. "Rozdíl v cíli byl velký, nicméně svou roli určitě sehrálo i to, že Karel Trojan musel zvolnit, protože byl nemocný," uvedl Kresta, kterému patří v průběžném pořadí MMČR páté místo.

Sedmidílný český šampionát bude dalším závodem - Rallye Bohemia - pokračovat od 15. do 17. června.

Výsledky:
1. Kresta, Gross (Mitsubishi Lancer EVO IX) 2:01:28,4, 2. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO IX) -3:15,6, 3. Peták, Benešová (Renault Clio S1600) -3:38,2, 4. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -3:40,0, 5. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti) -4:29,3, 6. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer EVO IX) -4:54,2.
Průběžný stav seriálu:
1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 60 bodů, 2. Trojan, Řihák 55, 3. Gassner, Thannhäuserová (Něm./Mitsubishi Lancer EVO IX) 48.

Reklama

Související témata: