Hlavní obsah

Loeb na Sardinii zvýšil náskok, Kopecký skončil

OLBIA

Mistr světa a lídr šampionátu Sébastien Loeb zvýšil na Italské rallye náskok a před závěrečnou etapou vede o 36 sekund před svým největším rivalem Marcusem Grönholmem. Další nepovedený den na Sardinii má za sebou český pilot Jan Kopecký, jenž musel odstoupit kvůli poruše řízení.

Článek

Francouzský obhájce vítězství na Sardinii vylepšil během sobotních šesti erzet svou pozici v čele zhruba o čtvrt minuty. Jako již tradičně v této sezóně ho pronásledují oba tovární fordy s finskými piloty za volantem. Zatímco Grönholm si ještě před nedělním finále drží teoretickou šanci na zlikvidování Loebova náskoku, třetí Mikko Hirvonen už je zpět o další minutu.

Po pátečních problémech s převodovkou, které ho připravily o šanci bojovat o mistrovské body, se pustil do druhého dne šotolinové rallye s vervou Kopecký na fabii. V první části dne zajížděl časy na hranici první desítky, v deváté erzetě byl dokonce osmý, ale hned v první odpolední vložce přestal jeho vůz spolehlivě fungovat a český jezdec soutěž ukončil.

"V úvodních třech erzetách dnešní etapy fungoval vůz velmi dobře a ačkoliv jsme byli s dosahovanými časy spokojeni, chtěli jsme ve druhých průjezdech ještě zrychlit. Bohužel na přejezdu ke startu desáté rychlostní zkoušky přestalo řízení reagovat na otáčení volantem a po telefonické konzultaci s týmem jsme se rozhodli ze soutěže odstoupit," uvedl v tiskové zprávě Kopecký. V neděli se už na trať nevrátí, ačkoli ještě figuruje na 33. místě ve výsledkové listině.

Mnohem lépe se vede Martinu Prokopovi s Citroënem C2, jenž je celkově sedmnáctý a ve své kategorii JRC třetí. Nedělní třetí, závěrečnou etapu tvoří dalších šest erzet.

Italská rallye - po 2. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 3:12:45,6, 2. Grönholm -36,5, 3. Hirvonen (oba Fin./Ford) -1:30,2, 4. Sordo (Šp./Citroën) -2:22,4, 5. H. Solberg (Nor./Ford) -2:32,7, 6. P. Solberg (Nor./Subaru) -3:02,6, ...17. Prokop (ČR/Citroën) -28:06,4, 33. Kopecký (ČR/Škoda) -41:57,8.

Reklama

Související témata: