Hlavní obsah

Hierro je rozčarovaný, ale zášť vůči Realu necítí

Martin Kavka

Čtrnáct let byl nerozlučně spjat s Realem Madrid. Jako kapitán klub vedl do mnoha fotbalových bitev a častokrát jako první pozvedl dobytou trofej. Přesto se pouhých čtyřiadvacet hodin poté, co získal poslední ligový titul, musel s 'Bílým baletem' rozloučit. Fernando Hierro neskrývá rozčarování, takhle si konec na San Bernabeu nepředstavoval.

Foto: Football Illustrated

Fernando Hierro

Článek

"Znám mnoho lepších způsobů, jak ukončit naši spolupráci," vrátil se Hierro pro list Marca k okamžiku, kdy se dozvěděl, že s ním španělský šampión neprodlouží kontrakt. "Jsem z toho rozčarován. Vždyť jsem tu strávil tolik let," kroutil hlavou. "Ale necítím zášť. Vždy jsem stavěl Real nad cokoli jiného."

Přebírá nabídky

Madridský velkoklub učinil překvapivé rozhodnutí poté, co si Hierro šel popovídat s vedením týmu o příchodu Davida Beckhama. Podle spekulací bylo okolo tohoto nákupu v kádru Realu hodně dusno, ne každému se angažmá anglické hvězdy zamlouvalo. A Hierro byl jako kapitán týmu také v čele nespokojenců. "Nešlo o žádnou vzpouru. Jen jsem šel za sportovním šéfem Jorge Valdanem a řekl mu, co si o tom myslím," odmítl to blíže komentovat Hierro.

"Real byl můj život, můj domov i rodina. Obětoval bych mu všechno," dal najevo, že ho rozchod s klubem stále bolí. Nyní si ale někdejší španělský reprezentant musí rozmyslet, kde zakončí bohatou kariéru.

"Zatím to není jasné. Mám na stole nějaké nabídky, ale ještě jsem se nerozhodl. Jediné, co vím jistě, je to, že by bylo velmi obtížné i nadále hrát ve Španělsku," zakončil v Marce pětatřicetiletý Hierro, který od roku 1989, kdy přišel z Valladolidu, odehrál za Real více než pět stovek utkání a pomohl mu ke třem titulům v Lize mistrů a šesti ligovým.

Reklama

Související témata: