Hlavní obsah

Do Zlína má podle pořadatelů namířeno světová špička rallye

Tři měsíce před startem 37. ročníku automobilového závodu Barum rallye Zlín hlásí pořadatelé velký zájem předních světových jezdců. Závodu českého šampionátu, který je součástí mistrovství Evropy a nově i seriálu Intercontinental Rallye Challenge (IRC), by se podle ředitele soutěže Miloslava Regnera měla zúčastnit šestice továrních týmů v čele s předchozími vítězi Barumky Francouzem Simonem Jean-Josephem a Italem Renatou Travagliou.

Foto: BPA

Roman Kresta (na archivním snímku z Rallye Krumlov) by neměl na startu Barum rallye chybět.

Článek

"Zúčastnit by se měla i česká špička včetně posledního vítěze našeho podniku Romana Kresty. Podle posledních zpráv by zde mělo startovat okolo patnácti vozů kategorie Super 2000. Pevně věřím, že v nadcházejícím ročníku nachystáme automobilovým fanouškům hvězdné startovní pole," řekl na úterní tiskové konferenci Miloslav Regner.

Pořadatelé nejvýznamnější české automobilové rallye chystají pro závodníky i fanoušky řadu novinek. Kromě nové trasy čtvrteční zkušební testovací rychlostní zkoušky budou obměněny i některé "staré" úseky erzet. Na jezdce jich bude čekat celkem patnáct.

Změny však pořadatelé zatím tají. "Dokud vše potřebné nebude dojednáno s úřady, nemohu být konkrétní. Pouze mohu prozradit, že na jezdce bude čekat měřený úsek, který se jel naposledy před více než dvaceti lety. Řada testů bude obměněna, nebude chybět ani páteční městská rychlostní zkouška, která bude o něco málo prodloužená," uvedl pouze Regner.

Barum rallye se bude těšit i velkému mediálnímu zájmu. Srpnový podnik, stejně jako všechny závody seriálu IRC, bude přenášet satelitní program Eurosport. "Mají v plánu věnovat nám okolo osmi hodin vysílacího času, což bude jistě skvělá propagace závodu do celého světa," těší se Regner.

Reklama

Související témata: