Hlavní obsah

Loeb doufá, že uspěje v pekle pod Akropolí

PRAHA/ATÉNY

Další extrémně náročnou soutěž očekává o nadcházejícím víkendu úřadující mistr světa v rallye Sébastien Loeb. Elitu světové rallye přivítá 54. ročník Rallye Akropolis a francouzský jezdec týmu Citroën věří, že se mu podaří ubrat z náskoku lídra průběžného pořadí Marcuse Grönholma z týmu Ford. I přesto, že řecká šotolina nepatří mezi Loebovy oblíbené tratě.

Článek

Grönholm loni v Řecku vyhrál, když na druhého Loeba najel náskok téměř 2,5 minuty. Pilot citroënu na poslední ročník jedné z nejobtížnějších soutěží v seriálu nevzpomíná rád.

„Loni to bylo neuvěřitelně drsné. V předešlých letech, kdy měla rallye centrum v Lamii, mi přišly erzety poměrně zajímavé, dalo se jet bez velkých obav ze zničení vozu. To se ale změnilo poté, co se soutěž přesunula k Aténám. Podmínky při druhým průjezdech byly loni příšerné. Letos má být 100 km vložek nových, tak doufejme, že to tam bude lepší,“ prohlásil Loeb v tiskové zprávě svého týmu.

Loebovi na řecké soutěži vadí, že nemá vývoj rallye ve svých rukách. „Nemám rád, když auto trpí. Kusy skal trčí všude a stačí okamžik a stojíte. Navíc často jedete ve vyjetých kolejích a nemůžete si volit vlastní stopu. Rallye Akropolis nepatří k mým oblíbeným...,“ dodal třiatřicetiletý jezdec.

Sám ale ví, že v Řecku, kde se uzavře první polovina letošního šampionátu, potřebuje uspět. Na Grönholma v současnosti ztrácí sedm bodů. „Ta ztráta je minimální a seriál je teprve v polovině. Stále je dost času na to, abychom si připravili půdu pro útok na titul,“ mírnil obavy Loeb. Mistrovství světa se po víkendové Rallye Akropolis na téměř dva měsíce zastaví a znovu se rozjede až na začátku srpna při Finské rallye.

Reklama

Související témata: