Hlavní obsah

Loeb věří, že Grönholma na asfaltu dostane

PRAHA

Devítibodová ztráta na Marcuse Grönholma v průběžném pořadí mistrovství světa v rallye nikterak neděsí trojnásobného mistra světa Sébastiena Loeba. Francouzský pilot továrního týmu Citroën věří, že ve druhé polovině šampionátu, v níž jsou čtyři asfaltové soutěže, svého největšího rivala opět předstihne.

Článek

Loeb je s Grönholmem z týmu Ford hlavním kandidátem na letošní titul a oba jezdci se už několikrát vystřídali ve vedení. Třiatřicetiletý Francouz  vládl průběžnému pořadí ještě po Argentinské rallye, pak ale nedojel na Sardinii a v Řecku skončil druhý, zatímco finský pilot slavil v obou soutěžích vítězství a znovu se probojoval do čela.

"Od začátku sezóny svádíme s Marcusem ohromnou bitvu. Jednou jsem vpředu já, jednou on. Vyvíjí se to opravdu zajímavě," komentoval Loeb dosavadní průběh šampionátu po Akropolis rallye. "Další zastávkou sice bude Finsko, které mi úplně nesedí, pak ale přijdou ke slovu asfaltové soutěže, kde bych měl mít navrch zase já. Bude to ještě hodně zajímavé...," doplnil mistr světa z posledních tří sezón.

Grönholm tuší, že na asfaltu je Loeb jen těžko k poražení. "Teď je na řadě Finsko, tam to trochu znám," přiblížil se smíchem svých šest vítězství v kraji tisíce jezer. "Pak ale přijde asfalt, na němž mi to opravdu nejde podle představ. Budeme ale bojovat," neskládá zbraně dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2002.

Jak zastavit Loeba na asfaltu přemýšlí i šéf Fordu Malcolm Wilson. "Je nám jasné, že Sébastien plánuje při asfaltových soutěžích útok na titul. My ale chystáme určitá zlepšení na voze, která by měla jeho plán nabourat. Prozrazovat nic nebudu, aby nebyl zbytečně v depresi," doplnil dobře naladěný Wilson.

Kalendář 2. poloviny MS v rallye 2007
3. - 5. srpnaFinská rallye (šotolina)
17. - 19. srpnaNěmecká rallye (asfalt)
31. srpna - 2. záříRallye Nový Zéland (šotolina)
5. - 7. říjnaKatalánská rallye - Španělsko (asfalt)
12. - 14. říjnaKorsická rallye - Francie (asfalt)
26. - 28. říjnaJaponská rallye (šotolina)
16. - 18. listopaduIrská rallye (asfalt)
30. listopadu - 2. prosinceBritská rallye (šotolina)

Reklama

Související témata: