Hlavní obsah

Zlín přivítá evropskou elitu rallye

PRAHA

Elitní evropští jezdci by se měli představit divákům během 37. ročníku Barum rallye, která se pojede od 24. do 26. srpna v okolí Zlína. Prestižní soutěž evropského a mezinárodního českého mistrovství je letos nově zařazena také do seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Foto: BPA

Roman Kresta bude při srpnové Barum rallye obhajovat loňské vítězství.

Článek

„Počet startujících obecně klesá, ale naše zařazení do IRC by nám mělo výrazně pomoci při obsazení startovní listiny,“ věří Miloslav Regner, ředitel Barum rallye.

Na startu soutěže by se měli objevit vítězové minulých ročníků Ital Travaglia s Mitsubishi Lancer EVO IX či Francouz Jean-Joseph s Citroënem C2 S1600. „Předpokládáme i start továrních týmů Fiat a Peugeot. Zřejmě dorazí celkem patnáct vozů typu S2000,“ říká Regner.

Chybět nebude ani domácí špička. Loňské vítězství bude obhajovat Roman Kresta, čerstvý vítěz Bohemia rallye, přidat další body na cestě za obhajobou titulu plánuje Václav Pech. „Věřím, že se nám podaří přitáhnout diváky a zastavíme klesající návštěvnost,“ přemítá Regner.

Ke zviditelnění Barum rallye by mělo přispět i osm vysílacích hodin na stanici Eurosport plus několik přímých vstupů. Fanoušci se mohou v pátek 24. srpna těšit i na diváckou erzetu v ulicích Zlína. Pořadatelé vytyčí jezdcům okruh dlouhý 9,6 km. V sobotu a v neděli posádky absolvují dalších 264 km na čtrnácti měřených úsecích.

Reklama

Související témata: