Hlavní obsah

Prospala láká do Anaheimu i Sýkora

TAMPA BAY

Václav Prospal zřejmě opustí celek Tampy Bay. Podle deníku The Tampa Tribune je odchod českého útočníka hotovou věcí, informaci, že Prospal je dohodnutý s jiným klubem, pustil do světa i hráčův agent Rich Winter.

Foto: ČTK

Letos nejproduktivnější hráč Tampy Václav Prospal zřejmě brzy změní dres.

Článek

"Dohodl se na podmínkách s jiným klubem. Musíme ještě vyřešit několik drobností a vše bude zveřejněno během několika dnů," řekl Winter deníku The Tampa Tribune.

Generální manažer Tampy Jay Feaster oznámil, že Prospal jako volný hráč, kterým se stal po letošní sezóně, podepíše s dosud nezveřejněným klubem - ale pravděpodobně s Anaheimem nebo Atlantou - pětiletý kontrakt s celkovým výdělkem mezi 20 a 25 milióny dolarů.

Winterův český spolupracovník Jaromír Henyš potvrdil, že ve hře je především Anaheim, finalista letošního Stanleyova poháru. "Poslední informace mám z pátku a vím, že s Mighty Ducks probíhala jednání. S Vencou o tom mluvil i Petr Sýkora," řekl Henyš Novinkám s tím, že jasněji by mohlo být v pondělí večer.

Vyšší nabídky Tampa nedorovná

Feaster naposledy nabízel Prospalovi pětiletý kontrakt s ročním výdělkem 2,5 miliónu dolarů. Winter však pro svého klienta požadoval při stejně dlouhé smlouvě základní příjem 2,75 miliónu dolarů a s bonusy až 3,25 miliónu dolarů.

"Mluvil jsem s Winterem a řekl mi, že dva týmy nabízejí Prospalovi kontrakty, které se od naší nabídky hodně liší a ani bychom ji nedorovnali. Řekl mi, že jde o smlouvu na 20 až 25 miliónů a bude uzavřena za den či dva," řekl Feaster. Prospal, mistr světa z Petrohradu 2000, byl v uplynulém ročníku s 79 body nejproduktivnějším hráčem Tampy.

Reklama

Související témata: