Hlavní obsah

Start Vojtěcha na N. Zélandu nehoda na vodních lyžích nezmařila

PRAHA

Český automobilový jezdec Štěpán Vojtěch ve středu odletěl na Nový Zéland, kde se příští týden představí v jedenáctém závodě mistrovství světa v rallye. Moc ale nechybělo a musel svou premiérovou účast na této soutěži odvolat. V polovině července totiž vyrazil se svým spolujezdcem Michalem Ernstem a dalšími kamarády zařádit si na vodních lyžích na přehradu Orlík a výsledkem byl drsný karambol, při kterém si pochroumal levé rameno.

Foto: Event Concept

Posádka OMV Rally týmu Štěpán Vojtěch (vpravo) a Michal Ernst s Peuegotem 307 WRC.

Článek

"Vyrazili jsme za vodními hrátkami a já jsem po chvilce nabil pocitu, že bych mohl reprezentovat i na vodních lyžích," vyprávěl Vojtěch novinářům na neformálním setkání před odletem na Nový Zéland. V současnosti je už v pořádku, v první chvíli mu ale moc dobře nebylo. "Jeli jsme konstantní rychlostí a najednou přišla nečekaná vlna. Asi fouknul větříček," smál se liberecký pilot, který se dlouhou dobu snažil rozhození ustát.

Nakonec se mu to ale nepovedlo. "Snažil jsem situaci vybojovat ve svůj prospěch, ale ztratil jsem nad tím kontrolu a šel hlavou a ramenem proti hladině, po které jsem chviličku skákal jako žába," popsal Vojtěch nehodu, při které si naštěstí nic nezlomil. Jen si pochroumal vazy. "Nejhorší na tom bylo, že podobné zranění jsem nikdy neměl, takže jsem nevěděl, co mě čeká. Nakonec se to ale dalo dohromady," oddechl si.

Za pád na vodě může jeho spolujezdec

Svůj díl viny na jeho pádu měl zřejmě i jeho spolujezdec, který tentokráte řídil motorový člun. "Už když nasedali, tak ho všichni na břehu hecovali, ať mu teď vrátí všechny rány, které v autě dostal, když trefovali různé díry," prozradil manažer týmu Tomáš Pochop. Samotný Ernst z toho ale byl trochu přepadlý. "Asi ho ta vlna rozhodila a já jsem si myslel, že to zvládne," krčil rameny. Žádný úmysl v tom prý rozhodně nebyl.

S odstupem několika týdnů však už Vojtěchovci o nehodě hovoří s úsměvem. Podle samotného jezdce by se na start novozélandské rallye postavil, i kdyby nebyl stoprocentně fit. V průběhu měsíční léčby klidem totiž stihl zvládnout i víkendový test za volantem Mitsubishi Lancer EVO IX. "Bolelo to, ale šlo to," řekl Vojtěch, který si v srpnu několikrát zahrál i svůj milovaný hokej. Zdravotně je tak v pořádku. "Jen si už holt musím dávat pozor. Už je mi třicet. A bude hůř," smál se. Pro jistotu proto s kolegy zrušil lyžařskou vložku, o níž uvažovali v rámci aklimatizace před startem Rallye Nový Zéland.

Reklama

Související témata: