Hlavní obsah

Smrt úřadovala na Barum rallye

Radek Malina (Zlín)Právo

Smrt v sobotu úřadovala na Barum rallye. Na následky těžkých zranění zemřel po havárii na třetím měřeném úseku devětačtyřicetiletý Luděk Kocman, navigátor pilota Pavla Karlíka.

Foto: www.hzs-zlkraje.cz

Vůz Opel Astra jezdce Pavla Karlíka a navigátora Luďka Kocmana po havárii, kterou Kocman nepřežil.

Článek

Posádka startující s číslem 81 ve voze Opel Astra havarovala z pětapadesátého místa absolutně a třetího ve třídě A7 v lesním úseku mezi Pindulou a Bohuslavicemi při průjezdu třetího měřeného testu, jednoho z nejtěžších v programu soutěže patřícího do kalendáře mistrovství Evropy a Intercontinenal Rallye Chalenge.

Ve vysoké rychlosti vyletěli ze silnice a bokem narazili do vzrostlého stromu. Karosérie byla těžce zdeformována, stejně tak ochranný rám na straně spolujezdce.

Sedmnáct minut před polednem dorazili na místo havárie profesionální hasiči ze Zlína. „Záchranáři pomocí speciální vyprošťovací technicky uvolni sevření a dostali pilota i těžce zraněného spolujezdce z vozu. Navigátor utrpěl velmi vážná zranění v oblasti pánve a nohou. Po vytažení z vraku vozidla musel být uložen do vakuového lůžka,“ stojí v prohlášení záchranářů.

Jezdec Pavel Karlík i navigátor Luděk Kocman byli převezeni do nemocnice ve Zlíně. Luděk Kocman se i hned po převozu do nemocnice podrobil operaci, následkům zranění však podlehl.

Organizátoři svolali na 22 hodinu tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata: