Hlavní obsah

Jsem rád, že jsme jim ukázali, kdo je Slavia, řekl po utkání Vaniak

Jedním z hrdinů utkání středečního odvetného zápasu 3. předkola Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterdam byl bezesporu slávistický brankář Martin Vaniak a nebýt jeho magických zákroků v domácí brance, mohli slávisté znovu smutnit. To se však nestalo a za to mouhou vděčit právě jemu. „V podstatě si ještě neuvědomuji, že jsme postoupili do Ligy mistrů. Jen vím, že jsme Ajax porazili 2:1. Myslím, že si náš postup budu uvědomovat až zítra,“ řekl na klubových stránkách po utkání šťastný Martin Vaniak

Článek

Dají se vůbec popsat pocity, které prožíváte bezprostředně po zápasu?

„Přišel jsem do Slavie, abych jí pomohl, takže jsem velmi rád, že jsem dnes mohl být u toho. Všichni jsme nesmírně rádi, že jsme pomohli Slavii poprvé se dostat do Ligy mistrů. Chtěl bych poděkovat Slavii, že mě angažovala a že jsem mohl dnes chytat,“ řekl skromně.

Jak vám bylo při vyrovnávací brance Suaréze?

„Po brance Ajaxu mi samozřejmě dobře nebylo, byla to jejich první vážnější šance, Suaréz se dostal za obranu a prostřelil mě okolo ruky,“ popsal inkasovanou branku.

Jaký pro vás byl jeden z nejdůležitějších momentů utkání?

„Bylo jasné, že tlak Ajaxu ve druhé půli zesílí. Velmi mi psychicky pomohla první chycená střela. Sice to byla jen slabá rána doprostřed brány, ale zvedlo mi to sebevědomí,“ popsal domácí gólman důležitou situaci.

A kdy jste prožíval ty nejtěžší chvíle?

Zatrnulo mi po hlavičce Stama, míč přede mnou totiž ještě skočil. Měl jsem velké problémy se ke střele dostat, bál jsem se, že se míč odrazí od tyče do brány. Nakonec skončil u Suaréze, který byl naštěstí ve velkém úhlu, takže to netrefil,“ řekl k největší šanci soupeře.

Co jste říkal k úžasné atmosféře, která vás hnala celé utkání dopředu?

„Byl jsem nadšený z vyprodaného Strahova. Doufám, že díky dnešnímu utkání bude chodit více fanoušků i na ligu,“ vyjádřil na závěr slávistický brankář své přání.

Reklama

Související témata: