Hlavní obsah

Prasklý obratel! Přemýšlejí, co se mnou, vzkazuje Kolomý

Zpřesněné zprávy přicházejí o stavu české posádky Martin Kolomý - Jiří Stross, která havarovala při testu před nedělním startem Rallye Dakar. "Prasklý třetí obratel a druhý naprasklý. Teď přemýšlejí, co se mnou," vzkázal z nemocničního lůžka Kolomý. Stross by měl být v pořádku.

Foto: Sport.cz

Martin Kolomý v péči lékařů.

Článek

Že se při slavném závodu letos Kolomý nepředstaví, bylo jasné prakticky hned po nehodě. Poranil si krční páteř, jen nebylo přesně jasné, v jakém rozsahu. A i kdyby mu to zdravotní stav umožnil, jeho tým by stejně nestihl opravit auto tak, aby prošlo včas technickými přejímkami.

V tomto duchu před pár hodinami informoval Martin Prokop, za jehož tým měl Kolomý startovat.

Foto: Sport.cz

Hrůzostrašná havárie Martina Kolomého v hledáčku objektivu...

Kolomý, jenž dosud závodil v kategorii kamionů, otočil při nehodě svůj speciál ford několikrát přes střechu a stejně jako navigátor Stross zamířil na vyšetření do nemocnice.

"Někdy bohužel stačí vteřina a je všechno jinak," uvedl Kolomý na facebooku ještě před tím, než věděl, jak přesně dopadl. Tedy s poškozenými obratli.

Podle Prokopa Kolomý doplatil na nedostatek zkušeností s jízdou v osobním automobilu. "Bylo to nepříjemné místo, které nakopávalo, a bohužel je nakoplo moc. A Martin, jak je zvyklý z kamionu, tak zřejmě reagoval jinak, než se reaguje v autě. Místo toho, aby přidal plyn, tak hodně dlouho brzdil, což se u kamionu dělá," uvedl Prokop na facebooku. "U auta se dává plný plyn, ať se děje, co se děje," doplnil.

Podle původních plánů měl Kolomý při rallye krýt Prokopovi záda a být připraven mu v nouzi pomoct. Na to nyní nedojde. "Bohužel to bude znamenat změnu strategie pro moje počínání. Tým bude muset jet v safety módu, jak jsme jezdili dříve. Nebudu moct tolik útočit. Dakar je ale o změnách, o přizpůsobení se a tak tomu bude i v letošním roce," dodal Prokop.

Šestačtyřicetiletý Kolomý se chystal na jedenáctou Rallye Dakar, doposud jel vždy s kamionem. Jeho maximem je páté místo z roku 2013.

Reklama

Související témata: