Hlavní obsah

Nehoda vrtulníku vzbudila obavy o možném úmrtí pilota McRae

LONDÝN

Nehoda vrtulníku poblíž domova skotského pilota Colina McRae v sobotu vzbudila obavy, zda se jednou z obětí tragického neštěstí nestal samotný bývalý šampión v rallye. Podle britských médií se soukromý stroj zřítil ze zatím neznámých příčin nedaleko McRaeova domu ve skotském Lanarkshire. Kolik lidí při nehodě přišlo o život, policie stále šetří.

Foto: Škoda Motorsport

Skot Colin McRae ve voze Škoda Fabia WRC.

Článek

Slavný a populární jezdec má licenci na řízení vrtulníku, jeden sám vlastní a často se s ním v okolí pohyboval. Zdroje se zatím různí, zda skutečně byl devětatřicetiletý mistr světa z roku 1995 na palubě.

Vrtulník se zřítil po čtvrté hodině odpoledne a okamžitě ho pohltily plameny. Policie podle listu Guardian zatím ani neví, kolik lidí vrtulníkem letělo, jisté je, že nikdo pád nepřežil.

McRae kraloval šampionátu před dvanácti lety s vozem Subaru a světové soutěže jezdil ještě loni jako záskok za zraněného Francouze Sébastiena Loeba. V předloňské sezoně slavného Brita pro dva závody angažovala i stáj Škoda. Příští rok se chystal na slavný pouštní Dakar.

Reklama

Související témata: