Hlavní obsah

Do finále Rallye Monte Carlo půjde s těsným náskokem Evans

Monte Carlo

O vítězi Rallye Monte Carlo se v neděli rozhodne mezi trojicí jezdců, které od sebe po třech etapách dělí jen 6,4 sekundy. V pozici lídra je Brit Elfyn Evans, který se dnes vrátil do čela před Sébastiena Ogiera a po 12 rychlostních zkouškách vede před francouzským exmistrem světa a týmovým kolegou z Toyoty s náskokem 4,9 sekundy. Těsně třetí je Belgičan Thierry Neuville s hyundaiem. Čtvrtý Sébastien Loeb z Francie už ztrácí bezmála dvě a půl minuty.

Foto: Sport.cz

Francouzský pilot Sébastien Ogier na trati Rallye Monte Carlo.

Článek

Vicemistr světa Neuville byl ve třetí etapě nejrychlejší ve třech zkouškách ze čtyř. Zbylý dílčí triumf si zajistil Evans, jenž usiluje o druhé vítězství v MS po triumfu z domácí Britské rallye v roce 2017.

Ogier tentokrát žádný nejrychlejší čas nezajel, ale stejně jako jeho dva rivalové neskončil po těsných bitvách v žádné erzetě hůř než třetí. "Byl jsem na ledě příliš opatrný, ale nedělal jsem chyby," řekl Ogier. Šestatřicetiletý Francouz bojuje o sedmé vítězství ve slavné rallye za sebou a rekordní osmé celkově.

Úvodní soutěž mistrovství světa pokračuje bez úřadujícího šampiona Otta Tänaka, který měl v pátek těžkou nehodu. Rallye vyvrcholí v neděli čtyřmi rychlostními testy.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 2:28:35,1,
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -4,9
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -6,4
4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -2:24,3
5. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -2:38,4
6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -3:27,3

Reklama

Související témata: