Hlavní obsah

Grönholm stáhl v Katalánsku náskok na Loeba, ale stále je třetí

SALOU

Jezdci týmu Citroën Sébastien Loeb a Daniel Sordo jsou navzdory zrychlení třetího Marcuse Grönholma po dvou etapách stále v čele Katalánské rallye. Francouz Loeb vede před Španělem Sordem o necelých třináct sekund, lídr mistrovství světa Grönholm ztrácí 43,6 sekundy.

Článek

Finské jedničce týmu Ford se podařilo na asfaltových tratích v okolí města Salou vyhrát polovinu ze sobotních osmi rychlostních zkoušek a stáhla Loebův náskok zhruba o sedm sekund. "Trať byla oschlá a byl bych rád, kdyby to tak zůstalo i zítra. Ale nejel jsem tak rychle, jak bych si přál," uvedl Grönholm po skončení etapy.

V neděli jsou na programu už pouze čtyři rychlostní zkoušky, takže dvojice Citroënu má velkou šanci na udržení svého postavení, z nějž by nejvíc profitoval právě vedoucí Loeb. Ten nyní ztrácí v celkovém hodnocení na Grönholma deset bodů a v případě, že Katalánská rallye skončí podle aktuálních výsledků, ukrojil by z Finova náskoku čtyři body. "Je dobré, že je Marcus momentálně za námi. Zítra bychom chtěli pokračovat v dnešním výkonu. Pokud by vše zůstalo jako teď, pomohlo by nám to v šampionátu," uvedl Loeb.

V soutěži už nepokračoval Jan Kopecký, jenž se svou fabií havaroval ve třetí erzetě první etapy a odstoupil. Dnes možnosti startovat díky pravidlu superally nevyužil.

Druhý český zástupce Martin Prokop s citroënem se posunul již na šestnácté místo celkového pořadí, v hodnocení juniorské kategorie je druhý.

Výsledky Katalánské rallye po 2. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:30:45,5
2. Sordo (Šp./Citroën) -12,9
3. Grönholm -43,6
4. Hirvonen (oba Fin./Ford) -1:12,5
5. Duval (Belg./Citroën) -1:58,1
6. P. Solberg (Nor./Subaru) -2:31,7
...16. Prokop (ČR/Citroën) -16:59,6.

Reklama

Související témata: