Hlavní obsah

Szabó vyhrál jesenickou sprintrallye a je vicemistrem

JESENÍK

Viktor Szabó s Vladimírem Tichým v mitsubishi vyhráli závěrečný závod domácího šampionátu ve sprintrallye a vybojovali titul českých vicemistrů.

Článek

V Jeseníku v sobotu vítězové profitovali z havárie jistého mistra a hlavního favorita Karla Trněného, který skončil už ve třetí z devíti rychlostních zkoušek mimo trať, ale především z technických problémů dosud celkově druhého Petra Hozáka, jenž ve stejném testu musel odstoupit.

Třetí zkouška nakonec byla zrušena, protože v místě Trněného havárie začal později hořet vůz Martina Kožmína, a ostatním pilotům byl připsán náhradní čas.

Vážnější následky měla nehoda, která měla za následek pozastavení čtvrtého testu. Martin Semerád a Bohumil Ceplecha se při přejezdu na měřený úsek střetli s civilním vozidlem a oba utrpěli otřes mozku a řezné rány. Semerád byl hospitalizován na pozorování v nemocnici ve Šternberku, Ceplecha, který v době nehody vůz řídil, byl umístěn s vážnějším otřesem a se zlomeným zápěstím na traumatologické klinice olomoucké nemocnice. V civilním voze se zranil spolujezdec.

Neoficiální výsledky:
1. Szabó, Tichý (Mitsubishi Lancer Evo IX) 42:37,6
2. Jelínek, Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX) -3,5
3. Firla, Švajda (Mitsubishi Lancer Evo VII) -5,2
4. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -6,9
5. Pantálek, Novák (Mitsubishi Lancer Evo VIII) -18,5
6. Červenka, Rajnoha (Mitsubishi Lancer EVO IX).
Konečné pořadí MČR:
1. K. Trněný, Kulhan (Škoda Octavia WRC) 144 b.
2. Szabó, Tichý 91, 3. Hozák, Hršel (Mitsubishi Lancer EVO VII) 88.

Reklama

Související témata: