Hlavní obsah

Loeb zvýšil na Korsice náskok na Grönholma, Kopecký osmý

Trojnásobný mistr světa Sébastien Loeb stále zvyšuje vedení na Korsické rallye před svým největším rivalem Marcusem Grönholmem. Francouzský pilot s citroënem má na asfaltových tratích po sobotní druhé etapě náskok už téměř půl minuty. Pokud by 13. díl šampionátu v automobilových soutěžích takto skončil, stáhl by Loeb ztrátu na finského lídra šampionátu na čtyři body.

Článek

Loeb vyhrál pět z dnešních šesti rychlostních zkoušek, ve zbývající skončil druhý těsně za španělským týmovým kolegou Danim Sordem. Pokaždé tak za sebou udržel rivala Grönholma, který do nedělní závěrečné etapy vstoupí se ztrátou 27,5 sekundy. Sordo má na Loeba manko rovnou minutu.

Jan Kopecký se Škodou Fabia WRC se posunul na osmou pozici. Český pilot zakončil druhou etapu na deváté příčce a od osmého, tedy posledního bodovaného místa jej dělily téměř dvě minuty. Druhou etapu ale kvůli technickým potížím nedokončil průběžně čtvrtý Francouz Duval s citroënem a Kopecký si tak o jednu příčku polepšil.

"Jsem spokojen. Vůz funguje bezchybně a jenom škoda, že není k dispozici v novější homologaci. Zcela určitě by se dalo rovnocenně bojovat se špičkou. Místní rychlostní zkoušky kladou důraz především na točivý moment motoru a jeho průběh. Tento parametr bohužel bez nové homologace výrazněji zlepšit nelze," zalitoval Kopecký v tiskové zprávě Czech Rally Teamu.

Druhý český zástupce Martin Prokop je v absolutním pořadí sedmnáctý a stále vede juniorskou kategorii, z jejíhož čela dnes odstoupil po havárii Estonec Urmo Aava.

V neděli jsou na programu závěrečné čtyři erzety.

Korsická rallye - po 2. etapě
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:20:58,6, 2. Grönholm (Fin./Ford) -27,5, 3. Sordo (Šp./Citroën) -1:00,6, 4. Latvala (Fin./Ford) -2:23,9, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) -2:30,9, ...8. Kopecký (ČR/Škoda) -5:52,9, 14. Prokop (ČR/Citroën) -16:19,0.

Reklama

Související témata: