Hlavní obsah

Na exhibičním Setkání mistrů zůstal Kopecký neporažen

SOSNOVÁ

Neporazitelnost si udržel Jan Kopecký v tradičním motoristickém Setkání mistrů, jehož šestý ročník se jel v sobotu v Sosnové u České Lípy. Pětadvacetiletý jezdec, který letos vybojoval deset bodů v mistrovství světa v automobilových soutěžích, vyhrál s vozem Škoda Fabia WRC obě rozjížďky i finálovou jízdu.

Foto: CRT Kopecký

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC

Článek

"Konkurence v naší kategorii nebyla taková jako předchozích letech a my jsme sem přijeli především pobavit lidi. Předvést jim auto, smyky a různé parádičky, vítězství jako takové nebylo tentokrát to nejdůležitější," řekl vítěz spolupracovníkovi ČTK.

Mezi osmatřiceti závodníky na startu, kteří se utkali dohromady v 64 jízdách, tvořili polovinu jezdci z automobilových soutěží. Mezi produkčními vozy byl nejrychlejší Josef Semerád, který si své loučení se sezónou pochvaloval. "Klouzalo to hrozně moc, místy jsem si připadal jako na ledě. Nejtěžší bylo tentokrát zklidnit vlastní adrenalin před fanoušky a najít potřebnou hranici mezi nadšením a nutností zajet rychlý čas," uvedl.

Finálový souboj v divizi rallyekrosařů do 2000 ccm byl opakováním duelu ze závěru letošního mistrovství Evropy mezi Tomem Kotkem a Romanem Častoralem. Novopečenému šampionovi však upadla pravá přední poloosa, a tak se z "darovaného" prvenství mohl radovat Častoral. "Auto konečně fungovalo, jak má, a podařilo se nám na poslední jízdu perfektně obout. Škoda, že měl Tomáš problémy, mohl to být zajímavý souboj," prohlásil.

Absolutně nejrychlejšího času v rozjížďkách v 6. ročníku Setkání mistrů dosáhl Jan Smrž, který ve finále nejsilnějších bugin do 4000 ccm porazil veterána Jaroslava Hoška. "Ze všeho nejtěžší bylo udržet buginu na asfaltu ve správném smyku, přece jen není na takový terén stavěná. Ale podařilo se to," uvedl vítěz.

Reklama

Související témata: