Hlavní obsah

Vojtěch byl ve Waldviertel rallye druhý, vyhrál Stohl

HORN

Český automobilový jezdec Štěpán Vojtěch obsadil druhé místo v 27. ročníku Waldviertel rallye, která se v pátek a v sobotu konala v Rakousku. Vojtěch nestačil na šotolinové trati pouze na domácí jedničku Manfreda Stohla, který stejně jako on startoval s vozem Mitsubishi Lancer. Rakušan však k měl k dispozici výkonnější model, poháněný netradičně plynem.

Foto: Michal Obernstein

Štěpán Vojtěch

Článek

Stohl, pravidelný účastník mistrovství světa, vyhrál Waldviertel rallye potřetí v kariéře. Tentokrát se vyrovnal nejlépe s náročnými podmínkami, mezi kterými nechyběl ani sníh. Stohl, který vyhrál 13 ze 17 rychlostních zkoušek, porazil druhého Vojtěcha o téměř dvě minuty.

Pro Vojtěcha byl start na oblíbené rakouské soutěži generálkou na nadcházející Irskou rallye, další díl světového šampionátu, který se uskuteční příští týden na britských ostrovech.

Waldviertel rallye
1. Stohl, Minorová (Rak./CNG Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:48:12,6, 2. Vojtěch, Ernst (ČR/Mitsubshi Lancer Evo IX) -1:50,7, 3. Kosciuszko, Szczepaniak (Pol./Fiat Grande Punto S2000) -2:55,0, 4. Harrach, Schindlbacher (Rak./CNG Mitsubishi Lancer Evo VI) -3:40,1, 5. Waldherr, Jeitler (Rak./VW Polo S2000) -4:58,0, 6. Wolff, Pöschl (Rak./Mitsubishi Lancer Evo VIII) -5:11,0.

Reklama

Související témata: