Hlavní obsah

Štěpán Vojtěch jel životně, spokojen nebyl

PRAHA

Nejlepšího výsledku kariéry v mistrovství světa dosáhl o víkendu v Irské rallye Štěpán Vojtěch s Mitsubishi Lancer EVO IX. Páté místo mu zajistilo čtyři body, průběžně je sedmnáctý z dosud 29 bodujících jezdců. „Výsledek je hodně dobrý, ale cesta k němu ze sportovního hlediska nebyla ideální. Pomohly nám problémy soupeřů,“ komentoval s úsměvem Vojtěch.

Foto: OMV Czech Rally Team

Štěpán Vojtěch (vlevo) s navigátorem Michalem Ernstem.

Článek

„S asfaltovou specifikací vozu jsme se svezli poprvé až při čtvrtečním tréninku před soutěží, proto jsme nedivočili. Rallye se sice jela na asfaltových cestách, ale ty byly kompletně pokryté bahnem a kameny. Místy nebylo vidět, kde je silnice. Klouzalo to i chodcům. A kdo zkusil v autě přidat, skončil mimo,“ vyprávěl pilot OMV Bixxol týmu.

Postavení v šampionátu může vylepšit za týden při Britské rallye na tratích ve Walesu. „Byť jsme odchovaní asfaltem, na šotolině se nyní cítíme jistěji. Pokusíme se jet svižně a bez chyb,“ culil se Vojtěch, pro něhož byla dobrou přípravou Waldviertel rallye v Rakousku. Tam byl druhý, ale po diskvalifikaci vítězného Stohla mu pravděpodobně připadne vítězství.

Reklama

Související témata: