Hlavní obsah

Topolánek měl pech, duel politiků při rallyesprintu vyhrál Vlček

PRAHA

Pražský rallysprint vždycky přináší kromě divácky atraktivního loučení s automobilovou sezónou i souboje celebrit. Už potřetí v sobotu usedl vedle pětinásobného mistra republiky Václava Pecha premiér Mirek Topolánek (ODS). Jejich poněkud starší Toyota Corolla WRC, půjčená z Maďarska, je měla dovézt ke třetímu společnému vítězství. Nakonec nedovezla, ale nepředbíhejme...

Článek

„Ráno jsme začali pomaleji, hodně to klouzalo. I když nevedeme, jsem spokojený, ještě se pokusíme zaútočit na Trinerovo první místo, ale případná porážka nás mrzet nebude. Jde o zábavu,“ říkal Mirek Topolánek před 5. rychlostní zkouškou na Strahově. „Po roční pauze naviguje perfektně,“ chválil svého netradičního spolujezdce Václav Pech.

Útok na první příčku ale nevyšel. Střetnutí s obrubníkem nevydrželo pravé přední kolo pod premiérem. „Smůla, ale nelituji, bylo to hezké svezení. Adrenalin jako v politice, ale příjemnější a bez záludností,“ přiznal premiér. Po opravě už jen „odkulhali“ závěrečný okruh.

Vlček se v itineráři spletl jen jednou 

Vedle třetího nejlepšího juniora na světě v rallye Martina Prokopa se do Citroënu C2 S1600 posadil poprvé v životě předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček (ČSSD). „Tohle je moje první ostrá rallye, před tím jsem jel jen jako spolujezdec předjezdce na Valašské rallye. Hodně si to užívám. Je to příjemný ventil. Adrenalin lepší než v Parlamentu,“ liboval si Miloslav Vlček.

Jako politický souboj soutěž nebral... „Pecha s Topolánkem porazit nemůžeme. Oni mají čtyřkolku, my auto s pohonem jedné nápravy a slabším motorem.“ Nicméně po soutěži byl spokojený: „Vyhráli jsme svoji skupinu, hezky jsem se svezl. Premiér a Pech měli dneska zkrátka pech...“ Martin Prokop s ním byl spokojený: „Zvládl to dobře, dalo se jet podle diktátu. Jen jednou jsem ho upozornil, že jsme v jiné zatáčce, než čte.“

Premiéru při rallye měl i herec Petr Čtvrtníček, který usedl vedle Vojtěcha Štajfa do Subaru Impreza STi. „Parádní zážitek, hlavně, že jsem nepos... rozpis, ale na strach jsem neměl čas. Párkrát už jsem s Vojtou testoval, tak jsem to chtěl zkusit naostro,“ přiznal Právu známý komik.

Zatímco Čtvrtníček cíl viděl, manažer hokejové Sparty Petr Bříza skončil s Josefem Semerádem v polovině soutěže. „U mitsubishi nefunguje řazení. Škoda, ale i tak jsem se příjemně odreagoval,“ říkal spokojeně do diktafonu Práva. „Starosti se Spartou? Žádné nejsou. Vždyť nám odešlo několik dobrých hráčů a jsme čtvrtí Soutěž je dlouhá. Hodnotit budeme na konci,“ dodal.

Reklama

Související témata: