Hlavní obsah

Pražský rallyesprint vyhrál Trněný

Posádka Karel Trněný-Jan Březina se Škodou Fabií WRC vyhrála sobotní 13. Pražský rallyesprint (6 RZ, 47 km). Pětinásobný vítěz soutěže Václav Pech, vedle něhož opět seděl premiér Mirek Topolánek, urazil u Toyoty Corolly WRC kolo.

Článek

„Vítězství v téhle soutěži si cením, i když úplně spokojený nejsem. Dopoledne jsme zvolili špatné pneumatiky a ztrátu jsme museli dohánět. Jelo se hodně ostře. Zažil jsem tu už ledacos, včetně technických problémů, takže letos to konečně vyšlo,“ řekl Právu Karel Trněný.

Už na první ranní rychlostní zkoušce havaroval Michal Fiala s mitsubishi a soutěž byla zdržena. Na druhé zastavila porucha zbrusunového vozu stejné značky českého vicemistra Karla Trojana a na třetí přestalo fungovat řazení u mitsubishi Josefa Semeráda, vedle něhož seděl hokejový gólman Petr Bříza.

Boj o prvenství se tak zúžil na dvojici Pech - Triner. „Auto funguje perfektně, zkusím náskok udržet,“ liboval si po čtyřech rychlostních úsecích Emil Triner za volantem Škody Octavie WRC. „Na Strahově zaútočíme, pět sekund není moc,“ sliboval Václav Pech. Jenže...

„Uvolněná dlažební kostka mi zničila ráfek levého předního kola,“ litoval Triner. O necelou stovku metrů dál skončil Pech... „Maličká chybička, možná deset milimetrů... Škrtl jsem ráfkem pravého předního kola o obrubník a urazil šrouby od kola,“ litoval pětinásobný vítěz. A tak se v cíli radoval Trněný, stejně jako třetí nejlepší junior na světě Martin Prokop s Citroenem C2 S1600, navigovaný předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem, který vyhrál s přehledem svoji skupinu.

13. Pražský rallyesprint
1. Trněný, Březina (Škoda Fabia WRC) 28:33,4, 2. Štěpánek, Skácel (Subaru Impreza Sti) -36,8, 3. Koutný, Beneš (Mitsubishi Lancer EVO IX) -44,1, 4. Kostka, Krečman (Fiat Grande Punto Abarth S2000) -46,7, 5. Peták, Joska (Peugeot 207 S2000) -50,3, 6. Prokop, M. Vlček (Citroën C2 S1600) -1:02,3.

Reklama

Související témata: