Hlavní obsah

Pech chystá útok na další titul, favorizuje ale Krestu

PRAHA

Už pětkrát získal český titul v rallye, dvakrát se radoval z celkového vítězství ve sprintrallye. Na třetí triumf v řadě chce jednatřicetiletý Václav Pech zaútočit i v nadcházející sezóně, i když tuší, že jej čeká nelehký úkol. „Už závěr letošní sezóny ukázal, že konkurence narůstá a zrychluje,“ říká plzeňský rodák.

Článek

Pech si pátý titul zajistil s předstihem na konci srpna při Barum rallye, na volnější podzim ale mohl zapomenout. „Po sezóně jsem si odpočinku příliš neužil, doháním resty ve firmě. Během delšího volna mezi Rallye Příbram a Pražským rallyesprintem jsem chtěl trochu zapracovat na fyzické kondici, problémy se zády mi to ale znemožnily. Snad lednovou Jänner rallye vydržím v tempu,“ líčil při úterním setkání s novináři.

Za dva týdny bude opět za volantem, české mistrovství odstartuje už tradičně lednovou Jänner rallye v Rakousku „Určitě se pojede s větším nasazením než v letošní sezóně. To, že se škrtají tři nejhorší výsledky, nabízí možnost vyššího rizika a jízdy na hraně, protože máme v uvozovkách řečeno tři pokusy nanečisto,“ přiblížil novinku pro nový ročník šampionátu.

Vedle českého mistrovství chce bodovat také na Slovensku a na evropské scéně. „Na Slovensku se po dlouhé době sejde kvalitní konkurence, což nás posune jezdecky dál. I když po odstoupení Matadoru ze světa rallye zatím naše účast není jistá, ale snad se nám to povede. Řešíme také otázku reprezentace, jestli nás tam vezmou a pojedeme Evropský pohár central,“ vyprávěl Pech.

Tituly má spočítané 

I v příštím roce pojede s navigátorem Petrem Uhlem s produkčním vozem Mitsubishi EVO IX. „Pojedeme ještě s EVO IX, desítková evoluce by měla být podle našich zpráv ke koupi až na konci roku. Pokud se vše povede a ten vůz bude konkurenceschopný, tak bychom ho nasadili v sezóně 2009,“ plánuje.

Pro letošní sezónu má jasný cíl. „Jednoznačně obhajoba českého titulu, i když to nebude vůbec lehké. Už závěr letošní sezóny ukázal, že konkurence narůstá a zrychluje. Vyhrávat nebylo tak jednoduché jako třeba na začátku roku. Navíc přibude Roman Kresta, který bude se svými zkušenostmi ze světové rallye a agresivním stylem jízdy největším favoritem na vítězství. Fanoušci se mají na co těšit,“ věří Pech.

Pokud dosáhne i v příštím roce na absolutní vrchol, nebude mít problém spočítat, kolikátý titul získal. „Tituly počítáme a ceníme si jich víc a víc. Každý předchozí titul zavazuje, každá obhajoba vyžaduje větší úsilí. Udržet se ve špičce, nedělat chyby a mít konkurenceschopné auto není žádná legrace. Každý rok do toho dáváme o trochu víc, než ten předešlý,“ uzavřel předvánoční setkání.

Reklama

Související témata: