Hlavní obsah

Úvodní etapu Jänner rallye vyhrál překvapivě Valoušek

FREISTADT

Pavel Valoušek se stal překvapivým vítězem první etapy Jänner rallye, úvodního podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Jezdec se zkušenostmi ze světového šampionátu juniorské kategorie vede po pátečních dvanácti rychlostních zkouškách před druhým Václavem Pechem o šest vteřin. Třetí místo drží domácí Ernst Haneder.

Článek

Valoušek ovládl rallye v okolí Freistadtu hned od první rychlostní zkoušky. Na šotolinových tratích se na druhém místě dlouho držel Fin Jani Paasonen, který však v polovině etapy začal mírně ztrácet a po dvanácti odjetých erzetách se propadl na šesté místo.

Stejně jako Valoušek se vyrovnanými výkony prezentuje i Pech, jenž rallye v minulých čtyřech letech dvakrát vyhrál. Úřadující český šampión postupně stáhl náskok českého soka ze čtyřiceti na šest vteřin. jejich souboj bude v Rakousku nedaleko českých hranic pokračovat v sobotu, kdy je na programu zbývajících šest měřených úseků. Vítězná posádka bude známa kolem 17. hodiny.

Neoficiální výsledky po 1. etapě:
1. Valoušek, Hrůza 1:43:26,6, 2. Pech, Uhel -6,3, 3. Haneder, Kregl -34,4, 4. Baumschlager, Zeltner -1:23,0, 5. Wittmann ml., Ettel (všichni Rak.) -1:33,7, 6. Paasonen, Maaranen (Fin./všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:49,9, 7. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -2:28,2, ...12. Štěpánek, Omelka (Subaru Impreza Sti) -3:38,9, 14. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -3:52,6.

Reklama

Související témata: