Hlavní obsah

Jänner rallye vyhrál potřetí v kariéře úřadující šampión Pech

PRAHA/FREISTADT

Posádka Václav Pech-Petr Uhel s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX zvítězila v úvodním podniku mistrovství ČR v automobilových soutěžích, kterým byla rakouská Jänner rallye. Do vedení se dostali po třinácti z osmnácti rychlostních zkoušek (celkem 280 km), kdy za sebou nechali další českou dvojici Pavel Valoušek ml.-Zdeněk Hrůza na voze stejné značky. Rakušan Raimund Baumschlager dojel v horečce třetí.

Článek

„Byla to jedna z nejtěžších soutěží, jaké jsem jel. Úzké horské cesty, sníh a led. Dva dny jsme nezuly pneumatiky s hřeby. V první rychlostní zkoušce jsem nezvolil dobrý styl a musel jsem výrazně zrychlit. Najít optimální hranici rychlosti a rizika bylo těžké. Mezi stromy a skalami jsme se museli, neustále ve smyku, trefovat na centimetry přesně do zatáček,“ popisoval pro Právo soutěž Václav Pech, který v Rakousku vyhrál potřetí.

„S Pavlem Valouškem jsme bojovali do posledního kilometru. Vždyť závěrečné sobotní zkoušky byly dlouhé skoro třicet kilometrů a stát se mohlo cokoliv. O to víc si vítězství vážím. Lepší úvod boje o domácí šestý titul jsem si přát nemohl. Teď jedeme až koncem března Valašskou rallye,“dodal Václav Pech.

Výsledky:
1. Pech-Uhel 3:17:46,9 h., 2. Valoušek ml.-Hrůza (obě ČR) +52,1 s., 3. Baumschlager-Zeltner (Rak.) +2:37,0 min., 4. Paasonen-Maaranen (Fin.) +4:11,2, 5. Wittmann-Ettel (Rak.) +4:17,3,... 7. Trojan-Řihák +6:15,6, 9. Arazim-Gál (obě ČR, všechny Mitsubishi Lancer) +6:58,7.

Reklama

Související témata: