Hlavní obsah

Loeb stále vede Rallye Monte Carlo před Sordem

MONTE CARLU

Francouz Sébastien Loeb dál vládne pořadí 76. ročníku Rallye Monte Carlo. Pilot továrního týmu Citroën vede závod i po druhé etapě a má minutový náskok na týmového kolegu Daniela Sorda ze Španělska. Oproti čtvrteční etapě si tak Loeb ještě polepšil o čtyřicet vteřin. Třetí je zatím Mikko Hirvonen z Finska, hájící barvy továrního týmu Ford.

Článek

Sordó dokázal dopoledne jako jediný Loeba porazit, druhou páteční speciálku vyhrál o necelé tři sekundy. Loeb i tak zvýšil svůj náskok po čtvrtečním úvodu, při němž účastníci soutěže absolvovali dvě erzety. „Teprve sbírám zkušenosti na nových pneumatikách, musím ale jet co to dá a vytvořit si na Daniho náskok. Ráno jsem si prostě řekl: ‘OK, jdeme na to‘,“ prohlásil po příjezdu do servisní zóny čtyřnásobný mistr světa, který v Monte Carlu útočí na rekordní páté vítězství.

Sordó po skončení dopolední ‘rundy‘ přiznal, že Loeb je příliš velkým soustem. „Odvádím maximum, ale nejsem schopný se před něj dostat. Chci Sébastiena moc porazit, na druhou stranu nesmím zapomenout, že hájím druhou příčku před zbytkem startovního pole,“ prohlásil španělský jezdec.

Z bodované osmičky vypadl další Fin Toni Gardemeister, který má pořád potíže s turbem a jeho suzuki nemá potřebný výkon. „Dělal jsem, co se dalo. Tlačil jsem na plynový pedál tak, až mě brala do nohy křeč. Stejně jsem ale z auta větší výkon nevyždímal,“ uvedl bývalý pilot továrního týmu Škoda Motorsport.

76. Rallye Monte Carlo - po druhé etapě:
1. Loeb, Elena (Fr./Citroën)1:36:44,9
2. Sordó, Martí (Šp./Citroën)+56,6
3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford)+1:22,8
4. Atkinson, Prévot (Aus., Bel./Subaru)+2:28,8
5. Duval, Chevailler (Belg./Ford)+2:42,6
6. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru)+3:09.6
7. Galli, Bernacchini (It./Ford)+5:21,1
8. Cuoq, Janvier (Fr./Peugeot)+5:27,9
...
44. Liška, Jugas (ČR/Mitsubishi Lancer)+42:42,6

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články