Hlavní obsah

Loeb míří v Monte Carlu za vítězstvím, Sordó odstoupil

MONTE CARLO

Čtyřnásobný mistr světa Sébastien Loeb míří suverénně za vítězstvím v prvním závodě nového ročníku šampionátu. Francouzský pilot na citroënu vede slavnou Rallye Monte Carlo po třetí etapě už o více než dvě minuty poté, co odstoupil jeho týmový kolega Daniel Sordó. Španěl vyhrál úvodní sobotní erzetu, ale v třetím rychlostním testu se ocitl mimo trať a po technických problémech do cíle nedojel.

Článek

Na druhé místo se tak dostal Fin Mikko Hirvonen s fordem, jenž však na Loeba ztrácí už 2:10 minuty. Třetí je Australan Chris Atkinson na subaru s více než tříminutovým mankem.

Loeb má na dosah páté vítězství z Monte Carla v kariéře. Ačkoli nemusí riskovat, vyhrál čtyři z dnešních šesti testů, zbývající triumf si připsal Atkinson. "Snažil jsem se jet celý den rychle, nikdy nevíte, co se může přihodit. Může nás postihnout defekt nebo něco jiného. Rozhodně jsem ale neriskoval," uvedl Loeb.

V neděli posádky absolvují zbývajících pět testů.

Rallye Monte Carlo - po 14 rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr.-Monako/Citroën C4) 2:50,38,8, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus RS) -2:10,6, 3. Atkinson, Prévot (Austr.-Belg./Subaru Impreza) -3:02,6, 4. Duval, Chevaillier (Belg./Ford Focus RS) -3:22,7, 5. P. Solberg, Mills (Nor.-Brit./Subaru Impreza) -4:11,8, 6. Galli, Bernacchini (It./Ford Focus RS) -7:39,7, ...39. Liška, Jugas (ČR/Mitsubishi Lancer) -1:01:10,6.

Reklama

Související témata: