Hlavní obsah

Mexickou rallye rozjel nejlépe Latvala, Češi mají potíže

LEON

Finský pilot Jari-Matti Latvala zvládl nejlépe vstup do Mexické rallye, třetího podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dvojka továrního týmu Ford je po třech rychlostních zkouškách v čele průběžného pořadí s náskokem čtyř vteřin na úřadujícího světového šampióna a obhájce prvenství z loňského roku Sébastiena Loeba z Francie. Třetí je Australan Chris Atkinson.

Foto: Martin Linhart

Fin Jari-Matti Latvala s vozem Ford Focus WRC

Článek

Smolně v pátek začala Mexická rallye pro oba české účastníky. Martin Prokop bojující o body do seriálu JWRC podle dostupných informací hned v prvním měřeném testu havaroval, poškodil svůj citroën C2 a ztratil více než sedm minut. V soutěži ale pokračuje, i když na první místo ztrácel po třetí erzetě přes třináct minut a mezi vozy kategorie S1600 je poslední.

Ještě hůře dopadl Jan Kopecký, jehož vozu Fiat Grande Punto S2000 vypověděl podle motoristických internetových serverů službu motor a byl nucen odstoupit.

V pátek je na programu ještě pět rychlostních zkoušek, cíl první etapy je kolem půlnoci evropského času.

Výsledky po třech rychlostních zkouškách:
1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) 40:20,9, 2. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën C4) -4,4, 3. Atkinson, Prévot (Austr., Bel./Subaru Impreza) -11,2, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -18,7, 5. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -53,9, 6. P. G. Andersson, J. Andersson (Švéd./Suzuki SX4) -55,5 ...Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -13:04,4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články