Hlavní obsah

Loeb už se posunul v Mexické rallye na první místo

LEON

V úvodu druhé etapy se do čela Mexické rallye poprvé probojoval favorizovaný obhájce prvenství Sébastien Loeb z Francie. Úřadující mistr světa s citroënem v sobotu vyhrál úvodní dvě rychlostní zkoušky a vystřídal na prvním místě Fina Jariho-Mattiho Latvalu s fordem, který vedl od začátku třetího podniku mistrovství světa. Vítěz předchozí Švédské rallye po jedenácti měřených úsecích ztrácí na Loeba necelých šest sekund.

Článek

Latvala, jenž po pátku vedl o bezmála deset sekund, doplatil na to, že coby lídr soutěže musel na trať jako první a "čistil" cestu svým soupeřům. "Není to jednoduché, ale musím se to naučit. Pořád máme šanci, nic není ztraceno," uvedl dvaadvacetiletý pilot, nejmladší vítěz světové rallye v historii.

V soutěži pokračuje po páteční havárii a následné technické závadě podle pravidla superallye Martin Prokop. Český jezdec s citroënem C2 figuruje na 24. pozici se ztrátou 44 minut na Loeba. Ve druhé etapě zbývá odjet ještě pět erzet.

Výsledky po jedenácti rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën C4) 2:14:48,6, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Focus) -5,8, 3. Atkinson, Prévot (Austr., Bel./Subaru Impreza) -28,2, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:11,8, 5. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -3:35,0, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -4:29,4, ...24. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -44:01,5.

Reklama

Související témata: